כשיודעים הכל נהיה פשוט
חזרתי בתחילת הקיץ מ-21 ימי טיול בצפון אנגליה. טיילתי ברכבות ובאוטובוסים ברחבי הצפון וכעת יש לי תמונה לגבי ההתנהלות בתחבורה הציבורית ותשובות להרבה שאלות כמו איך משלמים, טיפים לחיסכון, איפה בכלל זה אפשרי והאם זה משתלם.
טיול באנגליה בתחבורה ציבורית עשוי להתאים לאנשים שונים ולא רק מפני שהוא מדלג על המהמורה של נהיגה ב"צד הלא נכון" של הכביש, אלא גם מפני שהתחבורה בה מצוינת, מגיעה למקומות נפלאים, ובתנאים מסוימים אף חסכונית.
תיאור כללי של המסלול וחוויות ראשונות שכתבתי אפשר לקרוא כאן. הפוסט הזה עוסק במידע שימושי, ואני מקווה שאכן יהיה שימושי לרבים ואולי אפילו לך 🙂
העולם הופך להיות דיגיטלי
בעולם המערבי כבר אין כיום כמעט התעסקות עם שטרות ומטבעות, ובוודאי שבמערכי התחבורה שבהם אלמנט הזמן הוא קריטי. ההסדרים שונים ממקום למקום וממדינה למדינה. אנשים רבים מרגישים זרות לשיטות שאינם מכירים ונמנעים מנסיעה באוטובוס או חשמלית. מטרת הפוסט הזה היא להראות איך זה מתנהל באנגליה, בתקווה שהמידע יפשט בעבורכם את הדברים.
אחד הדברים שגיליתי הוא שיש הבדל משמעותי בין התנהלות בתוך העיר הגדולה לבין ההתנהלות בקנטריסייד. במערך החשמליות במנצ'סטר (ובוודאי גם במטרו של לונדון, שבה ביקרתי מזמן) נפוץ התשלום הישיר בטלפון.
הופתעתי לגלות שבאוטובוסים, בעיר ומחוצה לה, משלמים לנהג ומקבלים כרטיס ניר. בישראל הרי זה לא אפשרי כבר זמן רב למדי. זה לא אומר שמשלמים במטבעות. לכל נהג יש מכשיר אשראי וקורא ברקודים.
כשיוצאים ליום טיול ארוך מחוץ לעיר וקונים כרטיס הלוך ושוב או כרטיס יומי המאפשר החלפת קווים מרובה, מאוד מרגיע לדעת שהכרטיס שקנינו מונח בארנק ואין תלות בקליטה ובבטרייה המתרוקנת של הטלפון. אני מוצאת שהשיטה האנגלית מאוד ידידותית למטיילים. גם לתשלום הישיר בטלפון שרבים מאיתנו טרם הפנימו, יש חלופות.
כדאי לדעת שהדברים דינמיים ויתכן שישתנו בעתיד, אולי אפילו בעתיד הקרוב.
האם יקר או זול לטייל באנגליה בתחבורה ציבורית?
תלוי מהו סגנון הטיול שלכם. בנוסף, כל אחד מאיתנו תופס את המונחים יקר וזול אחרת. אבל אפשר לומר שאם מטיילים בשטח מצומצם יחסית, נניח רק בצפון, ונוסעים באוטובוסים וברכבות אזוריות ולא בקווים ארוכי הטווח, המחירים נוחים מאוד.
עלות כל הנסיעות שלי במשך 21 יום במנצ'סטר, באזור האגמים, בחוף יורקשייר ובמה שביניהם, כולל המונית משדה התעופה למלון בלילה הראשון, מסתכמת כ-260 פאונד בלבד (תתכן סטייה קלה של כמה פאונד לכאן או לכאן).
לו הייתי שוכרת רכב, ואפילו קטן עם גיר ידני, זה היה יקר בהרבה. אילו הייתי מטיילת עם בן זוג או חברה, זה עדיין היה זול יותר מרכב שכור. באנגליה יש כרטיסים קבוצתיים לשניים עד חמישה אנשים, מה שמוזיל מאוד לאנשים המטיילים ביחד. מובן שיש שיקולים נוספים פרט לשיקול הכלכלי. ההתייחסות כאן היא לשיקול הזה בלבד.
טיול מקיף או טיול בשטח מוגבל?
בשלב כלשהו שקלתי לשלב בין אזור האגמים בצפון מערב אנגליה לקוטסוולד ואפילו לאזור קורנוול שבדרום מערב אשר מאוד מושך אותי. מסלול כזה מקפיץ את עלות הטיול. מחיר הקווים הארוכים יקר. ניתן להוזיל בקנייה מראש, אבל במציאות הלא יציבה של עולם התיירות היום הזמנה מראש היא סיכון.
מה שעשוי להועיל במקרה הזה הוא פס רכבות. מגוון הפסים רחב, החל מפס לשלושה ימים רצופים ועד לחודש, ומשלושה ימים לא רצופים ועד ל-15 יום במהלך חודש. יש פס לאנגליה בלבד, לאזורים באנגליה או לאנגליה וסקוטלנד. כמו כן, יש מחיר מיוחד לסטודנטים ולגיל 60 ומעלה.
.
בזכות הטיול האטי
אני רוצה להדגיש שההימנעות שלי מטיול חוצה בריטניה אינו נובע רק מהשיקול הכלכלי אלא גם מסגנון הטיול המועדף עלי. יש הרבה מה לראות בכל אזור. אני מאמינה שראיתי לא פחות ממי שעושה רוד טריפ ארוך ומגיע לקצווי ארץ. נכון, אפשר לראות את סטונהנג' ואת סקוטלנד בטיול אחד, אבל מי שעושה זאת ממילא מדלג על פני המון דברים מעניינים בדרך.
צפון אנגליה זה מרחב גדול שיש בו כמה אזורי טיול אטרקטיביים, וכל אזור דורש זמן משלו. בשלושה שבועות לא הצלחתי לכסות את המרחב. בצער ויתרתי על הפיק דיסטריקט ועל צפון ווילס. במחוז יורקשייר הענק ביליתי תשעה ימים וזה היה קצה קצהו של מה שאפשר לראות במחוז הזה. אזור האגמים יפהפה. הקדשתי לו שבוע, והרבה רעיונות, רצונות ומסלולים יפים נותרו על הניר. ובכלל, בכל מקום יש דברים יפים ומעניינים לראות.
איך משלמים בחשמלית במנצ'סטר
ארנק דיגיטלי אחר
במנצ'סטר יש מערכת של רכבות חשמליות. קוראים להן מטרולינק (Metrolnik). הדרך הטובה ביותר לשלם היא באמצעות גוגל פיי באנדרואיד או אפל פיי באייפון או בכל ארנק דיגיטלי אחר בשיטת pay as you go. סורקים את הברקוד שבטלפון הנייד בכניסה לחשמלית ושוב ביציאה. הסורקים נמצאים בעמדות בתחנות של החשמלית ולא בתוך החשמלית עצמה. אם כבר התקדמתם לעידן הארנק הדיגיטלי חייכם יהיו קלים בערים הגדולות באנגליה.
.
get me there app
ניתן גם לשלם באפליקציית התחבורה של גרטר מנצ'סטר שנקראת: get me there. היתרון שלה הוא בכרטיסי ההנחה השבועיים והחודשיים. אפשר לקנות בה כל כרטיס ובכלל זה כרטיס לנסיעה יחידה, כרטיס הלוך ושוב או כרטיס יומי, שאותם מראים למבקר, אבל בכרטיסים קצרי המועד, אין יתרון לאפליקציה לעומת השימוש בארנק הדיגיטלי. בנוסף, גם לאפליקציה זו יש ארנק דיגיטלי וניתן לשלם בשיטת pay as you go.
מאיפה אני יודעת את כל זה? הרי נעזרתי פעמיים בסה"כ במטרולניק ולא התנסיתי בכל סוגי הכרטיסים. יש על כך הסבר ממצה באתר התחבורה של Greater Manchester.
איך לקנות כרטיסים – הסבר באתר של Greater Manchester
תשלום במכונות
אם אינכם רוצים להתמודד עם האפליקציות, תוכלו לקנות כרטיסים במכונות הנמצאות בתחנות המטרולניק. היתרון הוא שלרוב תמצאו בתחנה מישהו שיכול לעזור, במקרה שתתקלו בקושי.
.
מתקשים? אתם לא היחידים
אני מאלה שטרם עשו את המעבר לתשלום בטלפון. באחד הערבים הראשונים לטיול ניסיתי להוריד "גוגל פיי" ונתקלתי בקושי בתהליך. לא היתה לי סבלנות לזה באותה הסיטואציה (ואם להודות באמת גם חששתי). ניסיתי להוריד את אפליקציית get me there, ומשום מה זה היה לי קל יותר. כשאמצעי התשלום היה בידי, הנסיעה במטרולניק כבר לא היתה מרתיעה. נסעתי פעמיים, בקווים שונים, לאזור Salford המרוחק ממרכז העיר.
עשו מה שנח לכם. תזכרו שיש כמה אלטרנטיבות, כולל אפילו קנייה במכונה. אבל ההמלצה שלי בעקבות ניסיוני האישי היא להתנסות בתשלום בטלפון בארץ לפני הנסיעה. בבית מרגישים נח יותר להתנסות בחידושים.
המידע המלא על מערך החשמליות (מטרולניק), כולל חניוני חנה וסע בעבור המטיילים ברכב.
.
שלושה קווי אוטובוס חינמיים
אם במנצ'סטר עסקינן, חשוב להזכיר את שלושת קווי האוטובוס המכסים את אתרי מרכז העיר, שבהם הנסיעה היא בחינם. מספריהם 1, 2 ו-3. שלושתם יוצאים מתחנת רכבת פיקדילי (בכביש הגישה לכניסה העליונה). בהחלט מומלץ להיעזר בהם כשמטיילים במנצ'סטר. אפשר כמובן לעלות ולרדת היכן שרוצים אבל אם אתם בקרבת פיקדילי נוח לבוא לכאן ולעלות לסיבוב מלא או חלקי.
איך משלמים ברכבת
כרטיסי רכבת קונים באפליקציה בטלפון או במכונות שבכניסות לתחנות הרכבת. אני מתרשמת שהמכונות עומדות לרוב שוממות למדי ורוב האנגלים קונים באפליקציה. גם לי היה נח לקנות באפליקציה חרף החשש מהתרוקנות הבטרייה.
כשנכנסים לרציפים של הרכבות יש לרוב מחסום שנפתח בעזרת קורא ברקודים. ביציאה מתחנת הרכבת יש לעתים שוב קורא ברקודים, לעתים "קורא כרטיסים אנושי" (עובדי רכבת העומדים ביציאה מהתחנה) ולעתים כלום. נכון לאביב 2022 הבריטים טרם סיימו למחשב את כל מערכת הרכבות הענפה שלהם.
נכון לאביב 2022, בכל רכבת יש מבקר כרטיסים. כשהמבקר פונה אליכם יש להראות לו את הכרטיס במסך הטלפון. אם עשיתם טעות בקניה או שהחלטתם על שינוי ספונטני, המבקר מזהה הכול כי הוא סורק את הכרטיס ויודע בדיוק מה קניתם. במקרה כזה הוא פונה בנימוס ומסביר את הטעות או שגובה את יתרת התשלום. על הנימוס הבריטי הזה יש לי סיפור משלי:
.
נימוס בריטי
כרטיס הרכבת הראשון שקניתי היה ממנצ'סטר לעיר קטנה יותר בשם צ'סטר. זה היה כרטיס הלוך ושוב עם שעת חזרה פתוחה שהיה מותנה בנסיעה ברכבות של חברת Northern בלבד. העיר צ'סטר נמצאת בקו שממשיך לווילס, ועל כן פועלת באזור גם חברת הרכבות הוולשית – Transport for Wales.
בחזרה למנצ'סטר שכחתי את ההתניה של הנסיעה ברכבת מסוימת בלבד, ובטעות עליתי על רכבת של החברה הוולשית. המבקר הסביר לי בנימוס את הטעות ואף הרגיע אותי מיד שהוא לא יגבה על כך כסף נוסף, היות שאני תיירת והטעות שלי נעשתה מחוסר ידע. באחת הנסיעות ראיתי כיצד מבקר גובה יתרת תשלום מנוסעת. הכל התרחש בשקט מופתי ובאופן ענייני, ללא הטפות מוסר מצד המבקר וללא כעס מצד הנוסעת.
אפליקציית הרכבות המשתלמת ביותר
באנגליה (וברחבי בריטניה) פועלות חברות רכבת רבות. ניתן לקנות כרטיס לרכבת באפליקציה של חברת הרכבת הספציפית שבה אתם עומדים לנסוע, אבל יש עוד אפשרויות.
יש אפליקציות בינלאומיות לרכבות. האפליקציה הפופולרית באנגליה היא ככל הנראה היא the train line האירופאית, שבה ניתן לקנות גם כרטיסים לרכות מהירות המקשרות בין לונדון לאירופה.
אני קניתי את כל הכרטיסים שלי באפליקציה של חברת Transport for Wales. ומדוע? מפני שהחברה הזאת מוכרת כרטיסים לכל הקווים ברחבי בריטניה ללא עמלת קניה.
מאיפה למדתי את הטיפ האדיר הזה? מהאיש בכיסא ה-61. הבן-אדם הוא מומחה מס 1 ברכבות, ובכל הקשור במערכת הרכבות הבריטית הוא האורים והתומים.
האיש בכיסא ה-61 – הסבר בשמתי לב (הבלוג שלי)
אתר האינטרנט של האיש בכיסא ה-61
the train line בגרסת המסך הגדול (את האפליקציה הורידו ישירות בסמרטפון)
Transport for Wales בגרסת המסך הגדול
.
כרטיס בכיוון אחד
הוא תמיד לשעה ספציפית, לכן כדאי לקנות רק כשבטוחים. בקווים האזוריים ובמרחקים הקצרים אין הבדל במחיר בין קניה מוקדמת לקנייה ברגע האחרון.
כרטיס הלוך ושוב
הוא תמיד משתלם. למעשה החזרה היא בחינם, אבל ניתן להוסיף תוספת קטנה בעבור חזרה בשעה פתוחה.
.
כרטיסי הנחות – Rail Cards
יש הרבה כרטיסי הנחות לקבוצות מסוימות באוכלוסיה. הם תקפים גם למי שאינו אזרח בריטי. את הכרטיסים קונים לרוב ב-30 פאונד ושומרים בטלפון הנייד. כשקונים כרטיס נסיעה באפליקציות השונות של הרכבות, יש מקום לציין האם יש בידיכם כרטיס הנחה כלשהו. יש להציג למבקר הכרטיסים את כרטיס ההנחה ולעתים גם את הדרכון.
אני כשלתי בתהליך רכישת ה-Rail Card. נתקלתי במכשול טכני בלתי עביר. להוכחת הגיל הבריטים אינם מסתפקים במספר דרכון אלא במספר הארוך שנמצא בתחתית העמוד הראשי של הדרכון. זה מספר שיש בו ספרות, אותיות וסימנים, והוא בעל נוסחה קבועה בינלאומית. מלאתי אותו שוב ושוב בכל הצורות האפשריות ונאדה. הוא לא התקבל. ויתרתי בקלות רבה יחסית על הכרטיס מפני שממילא נסעתי ברכבות לא יקרות ופוטנציאל החיסכון היה בפאונדים בודדים. אני מספרת על כך בכל זאת. אולי אתם תצליחו. בדקו לפני כן אם ההשקעה משתלמת לכם.
/
אפליקציה – חשוב להשתמש בה גם כשקונים כרטיסים במכונה
מומלץ להוריד אפליקצית רכבות כלשהי גם אם קונים כרטיס במכונה. הסיבה היא שהאפליקציה נותנת מידע רב ערך על לוחות זמנים ומחירים. המחיר אינו אחיד. הוא משתנה בהתאם לשעות הנסיעה, וההבדלים משמעותיים מאוד. בשעות העומס יקר יותר לנסוע מאשר בשעות אחרות. המחיר מסייע גם להבין מהן שעות העומס, שאז הצפיפות ברכבת עלולה להיות רבה.
איך משלמים באוטובוס
באנגליה עדיין משלמים לנהג. אומרים לו לאן נוסעים ומהו הכרטיס המבוקש:
single ticket
one return ticket
one day ticket
או כל האפשרויות האלה אך לשניים עד חמישה אנשים במקרה שאתם מטיילים בשניים או בחבורה/משפחה. זה מאוד חסכוני.
הנהג מקליד את הסכום בהתאם למידע שמסרתם, והרכישה היא באמצעות כרטיס האשראי או הארנק הדיגיטלי (ישירות בטלפון הנייד). את כרטיס אשראי מניחים על המכשיר כמו שאנו רגילים גם בארץ. הסורק למסכי הטלפונים נמצא מעל למכשיר האשראי ויש להציג את מסך הסמרטפון כך שפניו למעלה. אם קניתם כרטיס הלוך ושוב או כרטיס יומי תצטרכו לסרוק את הכרטיס בנסיעה החוזרת. גם במקרה זה הניחו את הכרטיס כשהברקוד כלפי מעלה.
אם אינכם יודעים מה משתלם, הגידו לנהג את תכניותיכם והוא כבר יאמר לכם מהו הכרטיס המשתלם. אני הגעתי תמיד מוכנה. כתיירת לא הרגשתי נח לעכב את האוטובוס, אבל ראיתי נוסעים שהתייעצו, והנהגים היו תמיד סבלניים.
ניתן עדיין גם לשלם במזומן. על חלק מהאוטובוסים יש כיתוב מאיר עיניים הפונה לנוסעים להכין סכום מדויק, אבל אם אין לכם הנהג ייתן לכם עודף בלי לעקם פרצוף. הנהגים באנגליה מנומסים מאוד. כיף לנסוע אוטובוס באנגליה. תודעת השירות שונה מאשר אצלנו.
.
לא תמיד הטכנולוגיה מנצחת
סיפור שקרה:
בערב ההגעה שלי לאזור האגמים נכנסתי לאפליקציית האוטובוסים של האזור (הסבר על כך בהמשך) וקניתי כרטיס שבועי דיגיטלי. הייתי גאה כמו תרנגול. חשבתי שפיצחתי את המערכת. הוא באמת היה חסכוני מאוד, אך גיליתי שרוב הנוסעים רוכשים כרטיס אצל הנהג, וכעבור זמן קצר הבנתי גם את התועלת שבכך. אחרי יום של שימוש מרובה בטלפון לצילום, ניווט ולפעמים גם תקשורת, הבטרייה מתרוקנת. גם לזה יש פתרונות אך למדתי להעריך את יתרונו של הכרטיס הפשוט שמקבלים מהנהג.
מידע על אוטובוסים ועל אפליקציות
כמו מספר חברות הרכבות באנגליה כך גם מספר חברות האוטובוסים. היות שהתעכבתי זמן ניכר יחסית בכל אזור היה לי נח להעלות את האפליקציה של חברת האוטובוסים המקומית, בכל פעם שהגעתי לאזור חדש, ולהסיר אותה לאחר העזיבה.
איך איתרתי את המידע אודות האוטובוסים בכל אזור? יש באנגליה עידוד רב לשימוש בתחבורה הציבורית, ובכל אזור, ובוודאי באזורים התיירותיים, מספקים מידע מפורט על דרכי ההגעה. חיפוש בגוגל מציף את ההסברים האלה מהר למדי. אם אינכם מוצאים אפשר להיעזר בלשכת תיירות.
זוכרים שהמלצתי לקנות כרטיס מנהג האוטובוס? אז לשם מה צריך אפליקציה?
- באפליקציה יש route planer ואפשר לתכנן כיצד להגיע מנקודה לנקודה
- במפה של האפליקציה ניתן להבין איפה בכלל יש תחנות. זה חשוב כשמטיילים בטבע ועוזר מאוד גם בעיירות
- האפליקציה מראה בבירור את לוחות הזמנים
- באפליקציה יש הסבר על המחירים ועל סוגי הכרטיסים
- האפליקציה עוזרת בזמן אמת לזהות את התחנה שבה עליכם לרדת. היא מראה את התקדמות הנסיעה ואת התחנות לאורך המסלול
שמות החברות והאפליקציות באזורים שבהם טיילתי:
הקישורים המוצגים כאן מובילים אל אתרי האינטרנט של החברות. את האפליקציות שלהן הורידו על פי שמותיהן בטלפון הנייד שלכם.
באזור האגמים הורידו את האפליקציה של חברת Stagecoach
Stagecoach – אתר האינטרנט (לא האפליקציה)
בצפון יורקשייר (לידס, יורק, הרוגייט והמרחב שלהן) הורידו את האפליקציה של חברת Transdev. האפליקציה נקראת Transdev Go
Transdev – אתר האינטרנט
בחוף יורקשייר הורידו את האפליקציה של חברת Arriva
Arriva – אתר האינטרנט
איפה יש תחבורת אוטובוסים טובה בצפון אנגליה
באזור האגמים יש תחבורת אוטובוסים מעולה. רשת האוטובוסים שם פרושה בצורה נהדרת ברחבי האזור. מובן שיש קווים זמינים יותר מאחרים, ויש כמה אתרים שהאוטובוס אינו מגיע אליהם. אולם הפרישה באמת יפה, וכשיש מידע על לוח הזמנים אפשר לתכנן בצורה יעילה. העיירה ווינדרמיר היא שער הכניסה לאגמים ואליה מגיעה גם רכבת. בתחנת הרכבת בווינדרמיר יש ברושורים ובהם חוברת עדכנית לעונה על הקווים השונים וכן אינסוף רעיונות מה לעשות.
החוברת נמצאת גם ברשת. תוכלו להתכונן בעזרתה לעונות הבאות, כי השינויים בין העונות בוודאי אינם דרמטיים, ולקראת הנסיעה להוריד חוברת עדכנית.
גם לאורך חוף יורקשייר יש קווי תחבורה זמינים.
ביורקשייר דיילז (אזור שהוכרז כפארק לאומי בצפון יורקשייר) – זה מורכב יותר. התחבורה מאוד דלילה, אבל יש תוספת של קווים יעודיים למטיילים בימי שבת וראשון.
מידע ראשוני על תחבורה במגוון יעדים
לגבי אזורים בצפון אנגליה שלא הספקתי להגיע אליהם אך חקרתי מעט:
בפיק דיסטריקט יש תחבורה שבהחלט מאפשרת להגיע להרבה יעדים פופולריים, עיירות, כפרים, מסלולי הליכה ואחוזות עם גנים.
.
בצפון ווילס יש פריסה יפה של רכבות ואוטובוסים, אך בגלל מבנה האזור לא ניתן לטייל מנקודה אחת. אפשר לטייל בשיטת הכוכבים הקטנים.
באזור סנודוניה הפופולרי בצפון ווילס פועלת חברת האוטובוסים Sherpa
הקווים של חברת Sherpa בצפון ווילס
.
תחבורה באזורים אחרים
אוטובוסים באיסט סאסקס (ביצ'י הד, שבע האחיות, ברייטון). זה אזור שערכתי בו פעם טיול קצר בתחבורה ציבורית עם המשפחה.
עוד טיפים
קווי תחבורה נופיים
יש ברשת אתרי אינטרנט לקווי אוטובוסים נופיים בבריטניה ולרכבות נוף. מאוד נחמד לשוטט בהם וללקט רעיונות. אם כבר בחרתם אזור לטייל בו, בדקו באתרים האלה אם יש קווים שרלוונטיים לכם.
באופן הזה גיליתי את ה-coastliner שבין לידס לחוף יורקשייר. יש גם רכבת נוף שנוסעת בתוואי קרוב, אך האוטובוס זול באופן ניכר.
ברכבות נוף לא נסעתי למרות שהיו רעיונות לנסיעות אפשריות. אולי בטיול הבא.
.
המרחק בין תחנת האוטובוס לתחנת הרכבת
לרוב הן סמוכות זו לזו אבל לא תמיד. כשעברתי מאזור האגמים לסקיפטון (ראו בפוסט המתאר את המסלול) היתה לי עדיין זכות ליום נסיעה בכרטיס השבועי-חופשי שקניתי ורציתי לנצל אותו לנסיעה באוטובוס עד לנקסטר ושם להחליף לרכבת. בדיקה העלתה שהמרחק בין התחנות רב, והפתרון שמצאתי היה לרדת תחנה אחת קודם, ב-Carnforth (עיירה שמי שמע עליה בכלל?) ולעשות שם את ההחלפה.
.
שמירת חפצים
לא השתמשתי בשירות. בימי המעבר טיילתי קצת ביעד שאותו עזבתי, בשעות הבוקר, או ביעד שאליו נסעתי, בשעות אחר הצהרים. אבל הנה מה שמצאתי ברשת למטיילים המעוניינים בכך:
באתר האינטרנט המצורף ניתן להזמין מקום למזוודה ביום מסוים. האתר עובד עם מלונות ומוסדות הנותנים את השירות הזה ונמצאים בקרבת תחנות הרכבת, נקודות אסטרטגיות שבהן עוברים תיירים רבים או בשדות התעופה.
.
איך לבחור בין רכבת לאוטובוס, ואיך מתמודדים עם הצפת המידע?
אין צורך ללמוד בעל פה את כל המידע הזה. כן כדאי לקרוא ולהיעזר בכל מה שמסייע לתכנן מסלול ולאסוף רעיונות לימי טיול בתחבורה ציבורית הרלוונטיים למסלול. אם תעשו הכנה טובה, לא תתקשו לשלוף בשטח את המידע הממוקד הדרוש לכם לתכנון הנסיעות.
אני מתכוננת מדי ערב את יום המחרת. כדאי לבחון את כל החלופות, ברכבת ובאוטובוס, ולהגיע לתובנות, על פי לוחות הזמנים, מחירי הנסיעות והאילוצים שלכם. מעבר מאזור לאזור כדאי לתכנן יומיים מראש.
רוצים להתייעץ?
לפעמים השקעה קטנה חוסכת בלגן גדול
אם עדיין חסר לכם מידע, אם המידע מבלבל, אם אתם מתלבטים איך לארגן את המסלול, אם אתם רוצים עצה ממוקדת בעניין כלשהו או יעוץ מקיף, אשמח לסייע לכם.
זיוה 052-374-1683
אני מזמינה אותך להצטרף אל מועדון החברים של שמתי לב.
אין כמוך זיוה!! איזה מדריך מפורט ומושקע הכנת. כל המידע במקום אחד. יעזור למטיילים רבות. לגזור ולשמור!
תודה רבה, איריס