קיימות

בדף הזה אני מנסה להתמודד עם המילה הגדולה הזאת – מה בעצם היא אומרת ואיזה היבטים היא מכילה. בהמשך יש התייחסות לתקופת הקורונה והעולם שלאחריה, ובעיקר פוסטים שנוגעים בהיבטים שונים של קיימות. לקראת סוף 2020 התחלתי להתנדב כמנטרת פרפרים בתכנית הניטור הלאומית, וגם על כך אפשר לקרוא כאן.

תיירות בעידן הקורונה

נדמה שהעולם של היום אינו העולם של פעם… הפעם ההוא שהיה אתנו עד לפני זמן קצר. האם זהו שלב מעבר? האם זהו הווה חדש? בינתיים זהו הווה מתמשך.

התיירות נפתחת אבל זו "תיירות בהפרעה". העתיד לא צפוי והוודאות היא משהו שאמרנו לא שלום, בתקווה להתראות.

ועידת האקלים בגלזגו החלה בתקווה והסתיימה בקול ענות חלושה. 

הפוליטיקה הישראלית בשינויים, אבל עליה לא נדבר כאן.

בקיצור, הכל זז, רועד, משתנה. לפעמים אולי לטוב? צריך להאמין.

תקופה ארוכה היה כאן טקסט שנפתח במילים "התיירות בעידן שאחרי הקורונה" ובו הבעתי משאלה המפרטת איך הייתי רוצה לראות את התיירות בעולם שאחרי החיסון המיוחל, ופתאום המחשבות האלה נראות בנאליות ומנותקות. לפי שעה נראה שאין "אחרי החיסון". יש תהליך נזיל, אטי, שמפלס דרך לאט בתוך אי ודאות שמטילה צל גדול.

אז מה אני רוצה לכתוב בהקשר של תיירות וקיימות? שלא נהיה תיירים אוטומטיים. שנחשוב. שנשתתף במאמץ לקיים תיירות בת קיימא. שנבלה ונהנה אבל שלא נרוץ רק בין אטרקציות ולהיטים, שלא נתחכך רק בהמונים. שלא נבחר מקומות כדי לרוץ לספר לחבר'ה. כלומר, לספר זה נפלא, אבל שנהיה מטיילים סקרנים ולא מטיילים העושים בחירות על פי הלייקים שיגרפו. שנבקר גם בפינות אינטימיות, שנקשיב לסיפור של מקום, שנכיר מוזאון מקומי, שנצמצם ככל האפשר זמן בכביש, שנהיה מטיילים אטיים המתעניינים בסביבתם ושננצל את הטיולים לקלוט ולספוג.

מיומנה של מנטרת פרפרים - על ניטור פרפרים בישראל

עוד על סביבה ואקולוגיה - פוסטים אורחים

מהבלוג המטייל הצוחק של ערן ברימן

ערן מטייל עד קצות עולם בעקבות אהבתו לבעלי חיים

 

השפעת ההתחממות הגלובלית על דובי הקוטב

מהבלוג Adi sees world של עדי בן עזר

עדי משתפת בטיפים – כיצד לשמור על הסביבה בזמן טיול.

איך לשמור על איכות הסביבה בטיול בשבעה צעדים פשוטים

מהבלוג אפקים מטיילים של משפחת אפק

ינינה ומשפחת אפק כותבים הרבה על אקולוגיה. הנה כמה דוגמאות:

מתוק מדבש – מה היינו עושים ללא דבורים

התחלות חדשות – צבי ים יוצאים אל העולם

לא שייט תענוגות – הפלגת מחקר ימי בחופי הים התיכון

קיימות מתייחסת גם לצד האנושי: המטיילים והחברות המארחות

כשאנחנו מתענינים בתרבות המקום שבו אנו מטיילים אנו עוזרים לשמר אותה. בביקור במוזיאון מקומי המספר את סיפור האזור אנו הקהל של הסיפור. כשאנחנו יוצאים לסיור או משתתפים בסדנה אנו חווים חוויה, לומדים משהו חדש וזוכים למפגש אנושי. המדריכים שלנו מקבלים תחושה של ערך לעשייה שלהם וכמובן גם שכר. יש משהו מאוד הדדי בפעילויות האלה. זהו הצד החברתי והאנושי שבתפיסה של התיירות בת-הקיימא.

כתבתי הרבה על תרבות מקומית בשנות הפעילות שלי. המבחר כאן חלקי.