שמתי לב
  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
שמתי לב
  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
הקשר הקטלוני שלי

עיניים קטנות, מסתכלות וחוקרות, מציירות לי את כל העולם, פי רי פי פי…

ראשי מסורות של קהילות הקשר הקטלוני שלי

הקשר הקטלוני שלי

ספטמבר 8, 2015
לקראת יום החג הלאומי של קטלוניה
 

 

 ב-11.09 חוגגים בקטלוניה את יום החג הלאומי. השנה הוא יוצא בעיתוי כמעט חופף לראש השנה שלנו. בשבילי יש קשר בין שני המועדים.
 

ספרד? קטלוניה? לאן הגעתי?
השנה ביקרתי לראשונה בקטלוניה. זה היה ביקור קצר ולא ממצה בן שבוע. בניגוד לפעמים אחרות שבהן אני יוצאת לטיול עם ידע על היעד שאליו אני נוסעת, לא ידעתי דבר על קטלוניה. ידעתי שאני נוסעת לספרד ולקח לי זמן להבין שמסביבי מדברים קטלונית. 


מזכרות מקטלוניה בעיירה התיירותית אך מאוד יפה טוסה דה מאר (Tossa de Mar)

 

 
בדקתי. הקלישאה עובדת. כשדלת נסגרת נפתחת אחת אחרת.
השנה שחלפה התחילה אצלי ברגל שמאל עם קשיים מאוד מדאיגים במשפחה וגם אצלי באופן אישי. היו הרבה התלבטויות וחששות מפני העתיד. ואז, כמעט מהחושך, צמחה לה הנסיעה לכנס הבלוגרים – Tbex, בקוסטה ברווה. במשך שנים הייתי פעילה באתר "למטייל" ויום אחד ראיתי מודעה באתר על תחרות בכתיבת פוסט. איזה זיק לא מוסבר התעורר לו פתאום. ישבתי וכתבתי. ערכתי, מחקתי, הזזתי מילים ושלחתי. כעבור שבועיים הייתי על מטוס.



ואיזה דלתות יפות ראיתי בקוסטה ברווה.
הדלת הזאת היא מקלליה דה פלפרוג'ל (Calella de Pallfrugel)

 

 
ופתאום צמח לו בלוג
זמן קצר לאחר שחזרתי התחלתי לחשוב והבנתי שאני רוצה לקפוץ למים עם בלוג עצמאי משלי. החוויות של השנה הזאת ובהן האנשים שפגשתי והמקומות שבהם הייתי בקטלוניה מתערבבות עם אלו של חוויית הבלוג החדש, ונראה שתמיד יישארו מחוברות באיזה קשר שלא ניתן להפרדה.




באחד משבילי החוף (Cami de Ronda) של קוסטה ברווה,
בין העיירה Calella de Pallafrugel לעיירה Llafranc

 

בפוסט הזה ניסיתי לשרטט אווירה, כמה מאפיינים וקווים של התרבות, ולתוך זה השתרבבו גם כמה המלצות על אתרים. ברובם פחות ידועים ואולי יהיו לעזר למי שמחפש קצת מעבר לשדרות הרמבלס ולגאודי. עזרו לי בכך כמה חברים ומכרים, שאני מודה להם מאוד (קרדיט לכולם בסיום הפוסט).

 
רק לצורך ההתמצאות
קטלוניה יושבת בפינה הצפון מזרחית של ספרד ומתנהלת כאוטונומיה בתוך ספרד. היא גובלת במחוזות ולנסיה וארגון של ספרד, באנדורה ובצרפת. שבעה וחצי מיליון נפש חיים בה. שטחה – 32,000 קמ"ר, שטח גדול יותר מזה של מדינת ישראל. שפת הדיבור היא קטלנית. בירת המחוז היא ברצלונה. יעדי התיירות המובילים בקטלוניה פרט לברצלונה הם קוסטה ברווה, שולי הפירנאים המזרחיים ושמורת איגואס טורטס שכבר ממש בלב הפירנאים. אבל יש לקטלוניה עוד הרבה מה להציע לתיירים מעבר לזה.
 
קטלוניה היא המחוז העשיר בספרד, מה שגורם להגירה פנימית מתוך ספרד אליה, ולכן לברצלונה יש אופי יותר מעורב מאשר לכלל קטלוניה. הרצון לזכות בעצמאות עמד תמיד ברקע היחסים עם ספרד אף כי הקטלנים מנהלים את הקשר עם ספרד ללא אלימות. אפשר לקרוא על כך כאן.


 

 


עשר פנינים קטלניות:




1


המודרניזם הקטלני או בשמו הנוסף – מודרניסטה:
זוהי הווריאציה הקטלנית לסגנון ה"אר-נובו" שפרח בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. נציגו הבולט ביותר של הזרם הוא אנטוני גאודי אבל הוא לא היה היחיד. גאודי עצמו נולד בעיר Reus שבמחוז טרגונה, הדרומי שבין מחוזותיה של קטלוניה. בראוס נמצא מרכז גאודי – מוזיאון המוקדש לו ולפועלו. מונומנטים ידועים ואהובים של גאודי בברצלונה הם סגרדה פמיליה, קאזה מילה ופארק גואל (רשימה חלקית). אני מוסיפה גם את היכל המוזיקה הקטלנית שתכנן Lluís Domènech i Montaner.


רבקה קופלר, צלמת-מטיילת בעלת הבלוג אוספת אוצרות ובלוג באתר "למטייל" ממליצה על בית חולים סנט פאו
מידע על ביקור במונומנטים המודרניסטיים של סנט פאו
 
בית החולים סט פאו בברצלונה
 "כאוספת אוצרות מתמידה שמחתי לגלות פינה מיוחדת זו בברצלונה – בית החולים סנט פאו, הבנוי ממספר מבנים יפהפים שאף הוכרזו כאתר שימור של אונסקו. על מבנה בית החולים שמענו לראשונה בסיור שבו השתתפנו בארמון המוזיקה הקטלנית. המשותף לשני המבנים הוא הארכיטקט שתכנן אותם – האדריכל ליואיס דומנק אי מונטר שהושפע עמוקות מסגנון המודרניסטה כמו גם מהעיצוב האורנמנטלי הספרדי-מורי, ויישם את כל אלה בצורה מופלאה בשני הפרוייקטים האדריכליים האלה."
הדגש על החזרה לטבע העומד בבסיס תנועת המודרניסטה בא לידי ביטוי גם בחיבור לגינות המעוצבות הנטועות בין הבניינים השונים של בית החולים. ישבנו כמה שעות נעימות על ספסל במרכז המתחם, כשהיופי מסביב משכיח מאיתנו שבעצם מדובר בבית חולים פעיל."


השפעתו של סגנון המודרניסטה התרחבה גם מחוץ לברצלונה. כנסיית סנטה רומא נמצאת במרכז יורט דה מאר (Lloret de Mar), עיירת חוף בקטע הדרומי של רצועת קוסטה ברווה. הכנסייה מהמאה ה-16 עברה שיפוץ מאסיבי ב-1916 ועוצבה בסגנון המודרניסטה על ידי Bonaventura Conill i Montobbio
כנסיית סנטה רומא ביורט דה מאר

 

כנסיית Santa Roma ביורט דה מאר (Lloret de Mar)

 

2


מלחמות שוורים – לא בבית ספרנו
ההמלצה הבאה היא של מאיר בומנדיל, מנהל של קבוצת הפייסבוק "חברים מטיילים בארץ ובעולם" ובעל בלוג ב"למטייל".


לה מונומנטל – פלאסה דל טורוס
מידע מתוך אתר על ברצלונה

Plaza de Toros


 

ההיכל נבנה למלחמות השוורים. קטלוניה היא המחוז היחיד בספרד שהפסיק את המנהג של מלחמות השוורים ואסר על קיומן. עיצוב המבנה הוא עירוב של הסגנונות המורי והביזנטי. כיום נערכים בו מופעי מוזיקה ומופעי קרקס. גם תחנת מטרו נקראת על שמו.

 

Plaza de Toros
 


3


מורשת יהודית
בקטלוניה חיו יהודים עד לגירוש ספרד. המרכז היהודי השמור ביותר הוא בעיר ג'ירונה (Girona). הרובע היהודי הוא הלב של ג'ירונה, וניכר שהעיר גאה במורשת הזאת.

איריס סביניק, מטיילת ותיקה ובעלת בלוג ב"למטייל" היתה ביחד עם משפחתה במוזיאון להיסטוריה יהודית בג'ירונה.

הרובע היהודי בג'ירונה, מבוך של סמטאות עם תחושת עתיקות אמתית




"מאוד התרגשתי. היות ויש לי שורשים רחוקים בספרד ממש דמיינתי את בני המשפחה שלי הולכים ברחובות האלה, מתפללים, חיים… זה סובייקטיבי לגמרי. אהבתי את האופן שבו בנוי הבניין, את האפלוליות הקרירה ואת החצר הספרדית ששמרו על אופיה. היו כמה מוצגים עתיקים ומרגשים אבל לא בגללם התרגשתי אלא בגלל הקישור להיסטוריה המשפחתית והלאומית שלנו."

המשפחה ביקרה במקום בחודש מאי בעת פסטיבל הפרחים. כל המונומנטים והאתרים בעיר משתתפים בפסטיבל וגם המוזיאון היהודי היה מקושט והיתה פעילות מיוחדת.

המוזיאון להיסטוריה יהודית בג'ירונה

איריס ונגה בתחפושת פרחונית בחצר המוזיאון להיסטוריה יהודית בג'ירונה

 


4


ריקוד הסרדנה

ריקוד הסרדנה הוא אחד מסמלי הזהות הקטלנית והוא מושתת על רעיון מאוד חברתי של שיתוף. בברצלונה רוקדים סרדנה בכל יום ראשון בצהריים מול הקתדרלה, ב- Placa de la Catedral, שברובע הגותי. נהוג לרקוד סרדנה בחגיגות רבות ברחבי קטלוניה. אני זכיתי לראות את הריקוד בחגיגה של אחד במאי בעיר העתיקה של טוסה דה מאר.

מידע על ריקוד הסרדנה: המקור שלו והיכן ניתן לראות

ריקוד סרדנה בעיר העתיקה של טוסה דה מאר (Tossa de Mar)























5



מסורת המגדלים האנושיים – קסטליירס

המסורת התפתחה בטרגונה, מחוז של קטלוניה, והתפשטה בהמשך ברחבי קטלוניה. תחילה היה זה מעין משחק מלחמה ובהמשך התפתח כמסורת ספורטיבית המאחדת סביבה את השותפים, את משפחותיהם ואת כל השכונה או הרובע. מדהים לעקוב אחר התהליך משלב ההתארגנות דרך שלבי בניית הבסיס של המגדל, הטיפוס למעלה ועד לפירוק של המגדל.
הכי מגניב: לראות את הילדות הקטנטנות שמטפסות לראש המגדל בעת הטיפוס והירידה. יש להן תנועות של אחיזה כמו של קופיפות קטנות.
הכי מרגש: לראות את עבודת הצוות ואת שיתוף הפעולה בין מבוגרים וילדים.
הסבר ותמונות יפהפיות מ"הארץ"


בברצלונה יש שתי קבוצות העורכות מפעם לפעם הדגמה בעבור תיירים:
http://www.cvg.cat/
http://www.castellersdebarcelona.cat/
מגדל אנושי בחוף סנטה כריסטינה מדרום ליורט דה מאר, במסיבה של כנס Tbex
 
 


6


תהלוכת הענקים – Gegants

מי הם הענקים?

הענקים עשויים משלד של עץ וטכניקות של עיסת נייר ומופעלות על ידי אדם המסתתר בתוך בגדיהם. תהלוכות של ענקים הן מסורת המתקיימת בכמה מקומות באירופה וגם ברחבי ספרד. בקטלוניה זו מסורת חזקה המתקיימת ברבות מעריה. לכל עיר יש דמויות משלה, לעתים הן גרוטסקיות.

ענקים בחוף סנטה כריסטינה מדרום ליורט דה מאר, במסיבה של כנס Tbex





7


האמנים המודרניים הקטלנים


סלוודור דאלי

רחל לבון, מטיילת ותיקה ובעלת בלוג ב"למטייל" מספרת על ביקור ב"תיאטר מוזיאון" של דאלי בעירו – פיגרס.
 

"מוזיאון דאלי אותו ביקרתי בשנת 2004 הרשים אותי הן בחיצוניותו והן בפנימיותו והן ביצירות של האומן הדגול. זהו מוזיאון שנחרט בליבי ובזכרוני כאחד המוזיאונים המדהימים בעולם. סלבדור דאלי נולד בפיגרס (Figueres) וכאן גם הקים את המוזיאון שהיה בעבר מבנה תיאטרון. לי הזכיר בחיצוניותו הרמון של איזה סולטן כשעל גג המבנה – ביצים !!!

בפנים ישנה רחבה אליפטית – פאטיו עם גומחות בהם מוצבים פסלים. במרכזה ניצבת מכונית קדילאק ועליה פסל אישה עירומה, על ידיה משתרגים מצד אחד נחש ותפוח ומצד שני פרח. מאחוריה עמוד צמיגים ובראשו סירה הנוטפת טיפות כחולות, על הקירות כיורים ודמויות המורכבות מגזרי עצים ומגירות והכול מעוטר בצמחיה ירוקה. אין ספק ראש מיוחד היה לאומן נוטה לאמר "משוגע" או וירטואוז כל האולמות עוברים בשיפוע אליפטי כ-22 חדרים. חייבים לבקר כדי להתרשם."


"תיאטר מוזיאון" של סלוודור דאלי בפיגרס

 

אפשר לראות יצירות של האמן ובתים שעיצב גם בPortlligat שבצפון רצועת קוסטה ברווה, ב-Castell de Pubol ואפילו במוזיאוני ראלי בקיסריה, בישראל.

 

Teatro Museo Dali

 

 

ג'ואן מירו
מוזיאון מירו בברצלונה
ג'ואן מירו נולד בברצלונה ופעל בפריז, בניו-יורק ובברצלונה. אבל הוא היה קטלני בנשמתו, תמך במאבק נגד פרנקו, ביקר בברצלונה גם לאחר נצחונו של פרנקו כדי לעודד את בני עמו ואף הביע את עמדותיו ביצירתו. בכל מקום שבו אני מבקרת ויש יצירות של מירו או תערוכה עם יצירותיו אני הולכת לראות, וברור שארוץ לראות אותו גם בברצלונה.

קטע מ"מבוך מירו" ב"פונדסיון מאג" שביביירה הצרפתית – http://www.fondation-maeght.com/index.php/en

 

ראיתי אותו ברובע לה דפנס בפריז ובעבודות מקסימות במרכז פומפידו בפריז. הלכתי לראות תערוכה שהוקדשה לאמנים הקטלנים בעת שהייתי בפירנצה, ראיתי תערוכה מקיפה שהוקדשה לו במבצר בארד שבעמק אאוסטה ואת "מבוך מירו" במוזיאון האמנות שליד סט פול בריביירה הצרפתית. הוא תמיד מרגש, גם אחרי שתכניות הריאליטי שחקו את המילה הזאת. בשבילי הוא במקום הראשון בקטלוניה.

מירו היה ממובילי הזרם הסוריאליסטי המופשט אבל אני חושבת שההגדרות במקרה שלו, כמו גם באחרים, יוצרות ריחוק ופחד. תחשבו שמאחוריכם מסורת בת מאות שנים של ציור נטורסליסטי ועדיין אין אמנות מודרנית. ניצניה רק בראשית הדרך והם זרים, מוזרים ובלתי מוכרים. היה צורך בהגדרות ובארגון מחדש של עולם האמנות, אבל אם תחשבו שזו רק כותרת ותישירו מבט אל העיניים שתמיד מופיעות בציורים ובפסלים של מירו, תוכלו להרגיש את החן והחסד.

 
 
Fondation Maeght



אנטוני טפייז
אנטוני טפייז הוא האמן הקטלני הבולט ביותר מהדור שלאחר מלחמת העולם השנייה. מכון אנטוני טפייז בברצלונה נמצא בבניין שנחשב לראשון אשר נבנה בסגנון המודרניסטה. טפייז פיתח שפה גראפית ייחודית משלו ובהמשך השתמש גם בדימויים מחיי היום-יום המאפיינים את ה"פופ-ארט". לתחושתי הוא "אמן של אמנים" ולא פלא שאף היה תיאורטיקן. אבל בהחלט ייתכן שאני לא מכירה מספיק את יצירתו. אחרי שאבקר בברצלונה בוודאי אספר עליו.

 




 
8

 
כפרים עתיקים ושבילי אופניים
אף על פי שלא עסקתי כאן כמעט ביעדי תיירות, קשה לסיים את הסקירה בלי המלצה אחת. אני בוחרת  להפנות את תשומת הלב לחוויה ייחודית: טיולי אופניים באזור שבין ג'ירונה לחוף קוסטה ברווה ובו אפשר לבקר בכפרים שהשתמרו מימי הביניים.

הכפרים העתיקים שבין ג'ירונה לבגור


טיול באופניים בין כפרים עתיקים

טיול אופניים משפחתי מ-Olot שבשיפולי הפירנאים ועד לחוף, בבלוג באתר "למטייל"

בין הקישורים שריכזתי האחד הוא של טיול באופניים חשמליות של קבוצת בלוגרים מכנס "טיבקס". תראו בתמונות בחורות לא צעירות. אם הן יכולות, כמעט כל אחד יכול. הטיול הנוסף הוא של משפחה מישראל עם ילדים צעירים למדי. הם יצאו לטיול מתגלגל מהעיירה אולוט ועד לחוף במשך כשבוע. החברה שממנה שכרו את האופניים סיפקה להם שירות שכלל מקומות לינה והעברות. אחד המדריכים של הקבוצה שאתה טיילת בכנס בקוסטה ברווה עוסק ביום יום שלו בסימון שבילי אופניים באזור. מאמץ רב מושקע בפיתוח התחום הזה. שווה לנסות.

 

בכפר Pals






 
מרכז קרמיקה
בלב האזור הזה שבין ג'ירונה לחוף נמצאת גם העיירה לה ביסבל – La Bisbal d'Emporda המשמשת כבירתו. בנוסף לכך, לה-ביסבל היא גם "בירת הקרמיקה". של האזור ויש בעיירה הרבה סדנאות קרמיקה שבהן ניתן לבקר.


קרמיקה מלה ביסבל. התמונה צולמה בכפר השכן פאלס.

 

קרמיקה מהעיירה לה ביסבל, צולמה בכפר השכן Pals.




9


טוסט עם עגבניה ושמן זית
כשחזרתי מקוסטה ברווה היתה מי ששאלה אותי אם למדתי משהו בכנס. אז הנה, כן, למדתי להכין טוסט עם עגבניה ושמן זית. מגישים אותו במסעדות בתחילת הארוחה. אפשר בקלות להכין גם בבית:
1. מכינים טוסט
2. קולפים שן שום וחוצים אותה. מניחים את השום על הטוסט כך שהחלק השטוח צמוד למשטח הטוסט ומשפשפים  כמה שמצליחים לסבול את זה. אפשר גם לדלג על השלב הזה. לצערי אני מאוהבי השום.
3. חוצים עגבנייה לשניים, מניחים את אחד החצאים כך שהחלק השטוח יהיה צמוד למשטח הטוסט ומשפשפים עד שכל הפנים נספג בטוסט ונותרת רק הקליפה.
4. מטפטפים קצת שמן זית ובוזקים מלח ים גס.

 

 
 
 
 
 
10

גאווה לאומית
על הקטלנים


בקישור המצורף נאמר שהקטלנים נחשבים לחרוצים ולבעלי אמביציה והם רואים את עצמם כאירופאים יותר מאשר כספרדים. באחד מהטיולים שבהם השתתפתי בכנס "טיבקס" ישבתי בארוחת הצהריים מול קבוצה של בלוגרים מספרד. אחד מהם אמר שהקטלנים מצחיקים. לדבריו, הם מעדיפים להשלים מילים שחסרות להם מצרפתית ולא מספרדית. לדוגמה, הם תמיד יגידו "מרסי" ולא "גרסיאס".

בהמשך שאלתי את אחת המדריכות המקומיות אם זה נכון, והיא אמרה "שטויות", אבל זה אולי מבטא כיצד הספרדים רואים את הקטלנים. בהיסטוריה שלהם הקטלנים סבלו גם ממלכי צרפת וחלק משטחי קטלוניה ההיסטורית נמצאים בצרפת. אבל כיום השכנות לצרפת אינה מאיימת עליהם ואילו בספרד הם מרגישים צורך ליצור את הבידול.


ג'ירונה
 
ועוד לא דיברנו על ה"קאווה", השמפניה של קטלוניה, על המאכלים הטובים באמת, על הכדורגל ועל עוד המון דברים שנשארו ל"אולי פעם".


אסיים בברכת "גרסיאס" לכל מי שנשאר עד כה. בכל זאת ספרד היא המדינה המארחת הפעם, ולה ניתן את הכבוד.


קרדיט ותודות:
גרסיאס לרחל לבון, למאיר בומנדיל, לאיריס סביניק ולרבקה קופלר. עזרתם לי מאוד להרים את המחווה הקטלנית הזאת.



כמה קישורים שימושיים:


הקטע המרכזי ברצועת קוסטה ברווה, מתוך הבלוג שלי ב"למטייל"


הקטע הדרומי של רצועת קוסטה ברווה מתוך הבלוג שלי ב"למטייל"


מסלול ויה-פרטה מעל למים במצוקים של קוסטה ברווה; פעילות מכנס טיבקס


קוסטה ברווה ברשתות החברתיות; דיווחים של מטיילים


הפירנאים הספרדיים, מחוזות קטלוניה וארגון, באתר "למטייל"


שאלות ותשובות על הפירנאים הספרדיים מתוך אתר Toureply


על ברצלונה יש ים חומר ברשת, אז רק דוגמה אחת לדיווח מתוך בלוג: 
לוקחת פסק זמן בברצלונה


פארק השעשועים "פורט אוונטורה" מדרום לברצלונה, בקוסטה דורדה, מחוז טרגונה 

בכל הפוסטים האלה יש משהו על קטלוניה (ג'ירונה ואזור החוף)

שלושה מסלולי חוף ציוריים בקוסטה ברווה האמתית

היה היה פנס בודד בקצה שכונה

ראש השנה – יום הולדת לעולם ולאדם

אשמח אם תצטרפו אלי גם לפוסטים הבאים. מוזמנים 🙂

Facebook Comments

אמנות פולקלור קטלוניה-ספרד
« הקודם
הבא »
2 תגובות
  1. Elad Weinstein ספטמבר 10, 2015 בשעה 2:22 pm הגב

    ב 2007 הקורידה של ברצלונה עדיין עבדה. עברנו ברחוב לפניה ובדיוק התחיל שם מופע. ממול התקיימה הפגנה של מתנגדים למלחמות השוורים. בערב אני אשלח לך צילומים.

  2. ziva_adm ספטמבר 10, 2015 בשעה 2:27 pm הגב

    אלעד, איזה מזליסט אתה. תפסת חתכ'ת היסטוריה קטנה. אשמח מאוד לראות תמונות.

השארת תגובה

ביטול

הי,

שמי זיוה.

'שמתי לב' החל להיכתב כמעט מעצמו באמצע 2015. כשמטיילים תמיד קורים דברים מעניינים והסיפורים מתגלגלים על הדרך. 

אני עוסקת כיום בתכנון טיולים בהתאמה אישית. אתגר מיוחד שבחרתי להתמודד עמו הוא תכנון טיולים גם למטיילים בתחבורה הציבורית.

כמו כן, אם יש לכם עסק ירוק או סיפור מעניין – אתם מוזמנים לפנות אלי.

עוד עלי קראו כאן.

Facebook
Instagram

עוד יש מפרש לבן באופק

רוצה לברוח אתי קצת אל מקומות רחוקים וקרובים, אל נופים ואל מנגינה של שפה זרה?

הצטרפו אל מועדון הקוראים של שמתי לב 

מה נוכל לעשות ביחד

  • יש לך עסק תיירות ירוק? אפשר לדבר על שיתוף פעולה
  • רוצים יעוץ לטיול הקרוב באירופה? מוזמנים לפנות אלי
  • יש לך שאלה או רעיון לשתף? אני פתוחה לשמוע

052-3741683    ziva.samtilev@gmail.com

על מה אפשר לקרוא פה

  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
תפריט
  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
בואו לבקר באתר הטיולוגים

כל הזכויות שמורות לזיוה רענן © samti-lev.com

Theme by CLASS - WordPress Themes
גלילה לראש העמוד

הי,
אני שמחה שהגעת לכאן ומזמינה אותך להישאר.

אני כותבת לאנשים:

  • שמחפשים השראה לטיול
  • שמתעניינים בתרבות המקומית
  • שאוהבים לגלות פינות נחבאות

שלום,

אני כותבת על המוכר והפחות מוכר. יש לי גם טיפים, ולפעמים הם לא רעים בכלל. 

שווה להישאר, לא?

ההרשמה כאן. תמיד אפשר גם לבטלה.

דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס