שמתי לב
  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
שמתי לב
  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
סיביו – המלצות על מסעדות, בתי קפה ועוד

עיניים קטנות, מסתכלות וחוקרות, מציירות לי את כל העולם, פי רי פי פי…

ראשי רומניה סיביו – המלצות על מסעדות, בתי קפה ועוד

סיביו – המלצות על מסעדות, בתי קפה ועוד

פברואר 19, 2020

בקיץ יושבים בכיכר העיר ובחורף מתנחמים באוכל טעים במקום נעים. 

הקדמה

קצת ארוכה אבל מבטיחה הרבה המלצות אחריה

לרוב, אני ממעטת להמליץ על מסעדות ומלונות. אני מאמינה שהטעם שלנו, הן הקולינרי והן האסתטי, אינו זהה. המטבח הקיבוצי שעליו גדלתי כנראה שיבש לי משהו. כשאני רעבה אני מחפשת מקום לאכול, וכשטיילתי ברומניה בקיץ הדבר שהכי בא לי לעשות זה לשבת במסעדות שבכיכר המרכזית ולהסתכל בעוברים ושבים. אם המסעדה היתה מה שנקרא מלכודת תיירות זה לא הפריע לי. 

אבל הפעם טיילתי בחורף וזה סיפור אחר. הצורך באתנחתות מהקיפאון שבחוץ הוביל לחיפוש אחר מקומות אינטימיים שנעים לשבת בהם וחווית האכילה טעימה ואף מנחמת.

בסעיף הלינה אני לרוב מחפשת מקום שיהיה נעים אבל זול, ובמיוחד כשאני מטיילת לבד והוצאות הלינה הופכות להיות נטל יותר מאשר אלמנטים אחרים בטיול.

ביליתי בסיביו במצטבר (קיץ וחורף) עשרה לילות, ובטיול החורף באופן מיוחד חיפשתי את המקומות שנעים וטעים לבלות בהם. ולגבי הלינה – אולי יש עוד אנשים שצורכיהם והעדפותיהם דומים לשלי. אז קדימה לדרך.

לינה

קזה בצ'יו – Casa Baciu 

ביקרתי בסיביו פעמיים. התלבטתי רבות, ובסופו של דבר בחרתי ללון בקיץ ובחורף באותו מקום. כשעברתי על רשימת המלונות בסיביו הגעתי למסקנה שאני רוצה לחזור אל המקום הזה, המוכר לי, שאינו מתיימר. בנוסף, כמטיילת סולו זו הרגשה נעימה לבוא אל המוכר. מצאתי את קזה בצ'יו (Casa Baciu) כמקום שהתאים לי. זהו מקום המאפשר תנאים נוחים יחסית ברמת מחיר נמוכה מאוד.

מלון-פנסיון קאזה בצ'יו נמצא בעיר התחתית (רחוב תשעה במאי 29) במרחק לא רב מהעיר העליונה ובמקום עם גישה נוחה לתחנת הרכבת והאוטובוס.

הנכס של המלון המשפחתי הזה הוא בבית עתיק מהמאה ה-19, בעל חצר פנימית יפה. המטיילים ברכב יכולים להחנות בה את המכונית, מה שנותן למקום הזה יתרון גדול כי לא פשוט למצוא מקום עם חניה צמודה בעיר ההיסטורית. אני אהבתי את החצר הפנימית הסגורה בדלת גדולה וכבדה כמו הדלתות המסורתיות של סיביו, שנתנה תחושת ביטחון. החדר עצמו היה נעים בקיץ ומחומם היטב בחורף והיה כיף לחזור אליו אחרי שיטוט בחוץ.

הכל פשוט מאוד ונטול פסילטיז, אבל יש שפע של מרחב. הקישוטים על הקירות ביתיים וחביבים, עם טרץ' אישי. ארוחת הבוקר צנועה ונעדרים ממנה הירקות והפירות. אבל יש בסיביו בתי קפה כיפיים שנעים וזול לשבת בהם כך שאין צורך לפוצץ ארוחות גדולות. חסר לי רק קומקום בחדר כדי להכין שתייה חמה. חשבתי לקנות ולהשאיר שם אבל בסופו של דבר לא עשיתי את זה.

אתר המלון

להזמנת המלון בבוקינג

החצר הפנימית של המלון
החדר שלי
חדר האוכל
תמונות ישנות עם קישוטים בעבודת יד על הקירות. מקסים בעיני

מסעדות

סיביו מחשיבה את עצמה כעיר של גסטרונומיה. זה נזכר בכל מיני פרסומים, ואני חושבת שזה לגמרי לא מופרך. לא ניתן להשוות לישראל כי המושגים ברומניה אחרים וישראל הפכה בשנים האחרונות למפלצת קולינרית שקשה להשתוות אליה. אבל מצאתי את סצנת האוכל של סיביו בהחלט מגוונת ומפתיעה. סיביו היא לא רק קבב, מרק צ'ורבה ופפנש, ולא רק האלטרנטיבה האולטימטיבית של האוכל האיטלקי. ראשית, יש אוכל מקומי עשוי היטב ויש גם מודעות הולכת וגדלה לטבעונות.

ביום שבו טיילתי עם המדריך בסיביו ובכפרים הוא המליץ לי על שלוש מסעדות שבהן מבשלים אוכל מקומי טוב. אכלתי בשתיים מהן. שתיהן נמצאות בכיכר הקטנה – Piata Mica

.

קולינריום – Kulinarium

נמצאת ב-Piața Mică 12

האתר של המסעדה – להזמנות

המסעדה מעוצבת בפשטות עם מוטיבים מקומיים מסורתיים – מפות ארוגות על השולחנות וצלחות קרמיקה על הקיר – ומשדרת הרגשה ביתית ונעימה. התפריט מגוון. יש מרקים, סלטים מגוונים וכמובן מנות בשריות. נהניתי מאוד מרולים של עלי כרוב מגולגלים וממולאים בבשר טחון. הם מוגשים בצד עוגת ממליגה, קערת שמנת ופלפל חריף בצד. ניסיתי שם גם מרק ורק התמונה מעידה שהיה בעל צבע ירוק עמוק. אני לא מצליחה לזכור איזה מרק זה היה ומה היו מרכיביו. הצבע מכשף (איזה ביקורת אוכל. חחח… חסרת תקנה אני) ועליו הונחו שני טוסטים עם ביצי עין. הביצים היו לי מיותרות אבל זכור לי שפרט לכך הכל היה שם טעים. 

.

קרמה סיביאנה – Crama Sibiană

נמצאת ב-Piața Mică 31

עמוד הפייסבוק של המסעדה

שימו לב שהיא נמצאת במרתף. רק שלט לא מאוד בולט ברחוב מפנה אליה. יורדים במדרגות רבות למדי ולמטה יש כמה חללים רחבי ידיים הנתמכים בקשתות מלבנים אדומות. המסעדה נמצאת קרוב למגדל המועצה ולפי דעתי המקום הוא חלק אותנטי ממערך הביצורים העתיקים.

כך או כך, המקום מקושט במוטיבים מסורתיים באופן שהיה טו מאץ' בשבילי. צלחות קרמיקה ומפות ארוגות זה נחמד, אבל התלבושות המסורתיות על הקיר היו מעבר לטעמי. בכל אופן, אחרי ההצלחה עם הכרוב הממולא במסעדת קולינריום נצמדתי גם כאן למנה הזאת והיא היתה עשויה בנוסח מעט שונה אך גם כאן היתה מצוינת. התפריט נראה מגוון. השירות היה טוב. נראה שהמרתף הזה מוכר ואהוב על המקומיים וגם על מעט התיירים של חודש פברואר.

קולינריום
קולינריום

La Arhive

נמצאת ב-Strada Arhivelor 1 קרוב לכיכר הגדולה

אתר המסעדה

הגעתי אליה די במקרה כשחזרתי מיום טיול באגם בלאה. הייתי עייפה ורעבה. ראיתי אותה בדרך וזכרתי שקראתי ביקורות טובות. המסעדה לא מעוצבת בעליל או יותר נכון לומר מעוצבת בטעם מיושן ולא חינני, אבל האוכל… כמה נהניתי ממנו. גם השירות של שתי המלצריות הצעירות היה נעים. התפריט כולל תמונות, שזה משהו שפונה אל התיירים אבל נחמד בעיני ובהחלט עוזר. החלטתי להתקדם מהכרוב הממולא והזמנתי מנה שכללה דג טרוטה. הוא הגיע מגולגל וממולא במשהו, ובצדו היו ירקות קלויים. וואו, זה היה מעניין וטעים. אני ממליצה.

.

Syndicat Gourmet

נמצאת ב-Strada Târgului Nr 10

אתר המסעדה

המיקום קרוב מאוד לפנסיון שלי קזה בצ'יו, בעיר התחתית אבל בציר המוליך לעיר העליונה. המסעדה די נחשבת ומוזכרת בכל מיני רשימות של המלצות על מסעדות בסיביו. מבחוץ קשה להבחין שבפנים קורה משהו מיוחד. אפילו לא טרחו לשפץ את תריסי העץ הפשוטים וחסרי הצבע. החלל בפנים משופץ בפשטות אך הוא מאוד נעים וביתי. במסעדה מתגאים בכך שהם משתמשים במוצרים טריים בלבד שנבחרים מדי יום בשוק של העיר והתפריט משתנה על פי מרכיבי העונה. המתכונים מסורתיים והפרשנות חדשה. 

אני לא נהניתי מהבחירה שלי. אולי זו נפילה מקרית. מה חשבתי לעצמי כשהזמנתי את נתח הבקר? אולי לא מצאתי משהו יותר מרנין. הרוטב היה בהחלט מיוחד, אבל המנה הזכירה לי למה אני מנסה לעבור בכלל לצמחונות. בכל אופן שווה להכיר את המקום. נסו ותראו בעצמכם.

מבחוץ (סידנדיקט גורמה)
ומבפנים (סינדיקט גורמה)

La Cuptor

המסעדה נמצאת ברחוב תשעה במאי מס' 7

דף הפייסבוק של המסעדה

זו לא המלצה כי לא אכלתי שם. אבל אני רוצה להפנות את תשומת הלב למקום. המסעדה נמצאת ברשימות המלצות שונות והיא באותו רחוב שבו לנתי – תשעה במאי. הלכתי אליה בשבת בערב והיא היתה הומה מאנשים. המלצר אמר לי שלא ניתן להתארח בה ללא הזמנה. אולי זה שווה. קחו בחשבון.

מסעדה טבעונית – She's Green

המסעדה נמצאת ב-Strada Timotei Popovici 19

האתר של המסעדה

זו ההפתעה שלי בסיביו. זו מסעדה טבעונית שנהניתי בה מאוד. המקום מעוצב בסגנון מאוד נשי, רך, עדין ונעים מבחוץ ומבפנים. יש תפריט מגוון אבל בכל יום יש מנת יום אחרת. היא כוללת מרק וסלט עשיר מאוד. אכלתי שם פעמיים מרקים וסלטים שונים ופעם אחת גם הוספתי תה וקינוח. 

באופן מפתיע זו היתה המסעדה הזולה ביותר שאכלתי בה. אולי הבשר הוא מרכיב יקר ובהיעדרו המחיר צונח. בכל אופן אכלתי טוב ושילמתי מעט (55 ליי בעבור שלוש מנות, שזה כ-43 ש"ח). 

יש במקום גם מיצים מיוחדים ונדמה לי שגם פסטות, פיצות ועוד. הבעיה היחידה שהמקום פתוח בשעות מוגבלות (רק בין תשע לחמש) וסגור בסופי שבוע.

לידיעת הטבעונים – ראיתי עוד מסעדה טבעונית בתחילת המדרחוב, קרוב לכיכר הגדולה.

She's Green
She's Green

בתי קפה

בהרבה בתי קפה יושבים צעירים עם לפטופ ועובדים. לרוב אין מבחר גדול של עוגות. לפעמים יש רק מאפה או שניים וסוג של עוגיות. אפשר לקחת קפה לדרך ונראה שגם זה משהו שמאוד שגור כאן. בכל אופן ישבתי בכמה בתי קפה לגמרי מגניבים עם טאץ' נחמד וסגנון אישי של בעלי המקום.

.

i ♥ coffee 146

נמצא ב-Strada Ocnei nr. 18

האתר של בית הקפה

בית קפה קטנצ'יק בעיר התחתונה אבל חמוד מאוד ומעוצב ממש יפה. מקום אינטימי לשבת ולנוח בו או לקחת. אבל תיירים יושבים, לא? אני ישבתי.

.

The Refresh

נמצא בפינת הכיכר הגדולה – Strada General Magheru 2

האתר של בית הקפה

מחוץ לבית הקפה הזה פגשתי את המדריך שאתו יצאתי לסיור מודרך. זה מקום מרכזי. הגעתי למקום בעקבות המלצה של מיכל מרואה עולם. זה בהחלט מקום עם השראה. כמו בקפה 146 גם כאן יש רק מעט מאפים אבל יש יחס של כבוד למשקאות החמים. שתיתי שם בכלל תה, ויש לציין שזה מקום שכנראה מתמחה בתה. נותנים שם כבוד רב לתה לסוגיו וגם מוכרים תה וערכות של קנקן וכוסות תה.

Arhiva de Cafea și Ceai

נמצא ב-Strada Arhivelor 2 בסמטה היוצאת מהכיכר הגדולה, ממש ממול למסעדת La Arhive שעליה המלצתי.

עמוד הפייסבוק של בית הקפה

זה ה-בית קפה לדעתי, מכל אלה שניסיתי. הייתי שם לזמן קצר לקראת הסגירה בשעה עשר בלילה והצטערתי שהגעתי אליו רק בסוף הטיול. זה מקום עם אווירה שעושים בו המון סוגי קפה (ברזילאי, ערבי ועוד). אני נצמדתי לקפוצ'ינו שלי ואכלתי גם עוגת גבינה טובה, שזה לא מובן מאליו. מבחר העוגות שלהם לא גדול אבל נראה נחמד. יש שם חוברות וספרים לעלעל בהם והרבה תמונות נוסטלגיות על הקיר. מקום עם אווירה. 

.

Hug the Mug

נמצא במדרחוב – Strada Nicolae Bălcescu 20

עמוד הפייסבוק של בית הקפה

נכנסתי למקום בעקבות המלצה של שיר ים מהבלוג צ'ק אין אאוט. בשעת אחר הצהרים ביום קר  והיה הומה מצעירים, חלקם עם לפטופ. איכשהו לא הרגיש לי נח לשבת שם באותו רגע אבל סימנתי לעצמי לחזור בהזדמנות אחרת כי המקום מעוצב יפה ונראה שווה. בסוף לא יצא אבל אני מעבירה הלאה את ההמלצה של שיר ים לתשומת לבכם.

Arhiva de Cafea și Ceai

מה עוד אפשר לראות בעיר?

אני רוצה להשלים את הפוסט הזה עם הפניה לכמה פינות בעיר לשים אליהן לב. שום דבר פרט לכיכרות בעיר העליונה לא חובה. אפשר למצות את העיר בשיטוט קל וזהו. אבל אם כבר שרפתי על העיר הזאת עשרה ימים ולילות מחיי, אני שמחה להעביר את הניסיון שלי הלאה. בהזדמנות אני רוצה גם להמליץ לכם שבין כל הבחירות התיירותיות שאתם עושים, שהן בוודאי טובות ונהדרות, תנסו לתת פעם הזדמנות לאופציה של שהות חוזרת או ממושכת במקום אחד, כי ההרגשה היא אחרת. הגילויים הקטנים וההיכרות היותר מעמיקה – כל אלה נותנים הרגשה מאוד טובה. לי בכל אופן זה ממש עושה את זה.

.

טיול הבסיס בעיר

טיול הבסיס בעיר הוא שלוש הכיכרות (הגדולה, הקטנה וכיכר הואט שהיא הכי קטנה), מדרחוב  Nicolae Bălcescu ושיטוט בכמה מסמטאות העיר התחתונה. לא להחמיץ את העמוד העתיק של בעלי המלאכה בפינת כיכר הואט שבו היו נועצים הסנדלרים שהיו מגיעים לעיר מסמר. בכיכר הגדולה יש בחורף משטח החלקה על קרח ונחמד לבוא בערב כשהמקום פעיל. בעיר התחתונה אפשר להגיע עד לשוק ציבין (Cibin) שליד הנהר. השוק נקרא על שם הנהר. בקיץ הוא היה הומה. ביקרתי בו שוב ביום השלג ומעט דוכנים היו פעילים אבל כל החנויות מסביב הן מעדניות והן כמובן היו פתוחות.

.

מגדל המועצה – Turnul Sfatului ותצפיות על העיר

נמצא בין הכיכר הקטנה לגדולה. היה בעבר חלק ממעגל הביצורים השני של העיר (כתבתי על כך בפוסט הקודם). ניתן לעלות אליו לתצפית יפה על הכיכרות ועל העיר. ביקרתי בו בקיץ ובחדרי המגדל היתה תערוכת אמנות של אמנים מקומיים. חלק מהציורים היו מאוד מעניינים. קראתי במקומות אחדים שניתן לטפס גם אל המגדל של הכנסייה הלותרנית בכיכר הואט אבל לא ניסיתי.

.

Strada Mitropoliei

זהו רחוב הנמתח בין ארמון ברוקנתל ומוזיאון ההיסטוריה (הסמוכים זה לזה) לבין פארק אסטרה (לא לבלבל עם מוזיאון אסטרה המפורסם שמחוץ לעיר). מה יש בו ברחוב הזה? במס 13 ברחוב נמצא בית הקריאטידות – כניסה מיוחדת במינה לבית בסגנון הברוק של סיביו. בצד הדלת עומדות שתי קריאטידות מפוסלות הנושאות מרפסת.

בהמשך הרחוב נמצאת קתדרלת הולי טיריניטי שמקושטת בציורי פרסקו מבפנים מהמסד ועד הטפחות. לא נפלתי אבל במסגרת הגיוון זה נחמד.

בית הקריאטידות

מעברים

כשיורדים לעיר התחתית עוברים מן הסתם ברחובות המקשרים אליה, אולם שימו לב לשני הצירים האפשריים ששניהם יפים בפני עצמם: פסאז' המדרגות (Pasajul Scărilor) וגם גרם המדרגות והכיכר שבמורד המדרגות – Piața Aurarilor.

.

מוזיאונים

יש קבוצה שלמה של מוזיאונים (אמנות, היסטוריה, ציד, רוקחות, רכבות וטבע)  שמנוהלים תחת המטרייה של מוזיאוני ברוקנתל. בפוסט הקודם המלצתי בחום על ארמון ברוקנתל שהוא למעשה מוזיאון אמנות. פרט לארמון ואולי גם למוזיאון ההיסטוריה רוב המוזיאונים קטנים. יתכן שמוזיאון ההיסטוריה שווה מאמץ. קראתי עליו המלצות טובות. הוא היה בפגרה לצורך עבודות בשבוע שבו הייתי בעיר. במהלך פברואר נסגרים בסיביו רוב המוזיאונים בזה אחר זה לפרק זמן של עבודות לקראת העונה הבאה.

ביקרתי במוזיאון הטבע. זהו מוזיאון קטן המדמה סביבות חיים שונות. הוא נחמד אבל באמת לא גדול, וכמו ביתר המוזיאונים שבהם הייתי ברומניה אין בו שום דבר אינטראקטיבי המגרה לפעול. אבל הוא חביב ובהחלט מלמד ויש בו הסברים באנגלית. בחוץ יש גינת דינוזאורים קטנה. לפעמים הממדים הקטנים הם יתרון, ואם באים עם ילדים צעירים אפשר להעביר שם שעה קלה.

.

הביצורים והמגדלים

כדאי לטייל לאורך השדרה הנקראת: Bulevardul Corneliu Coposu. זוהי טיילת שנמצאת בתוך החפיר של הביצורים בקטע שהשתמר באופן הטוב ביותר. בעיני בהחלט מרשים לראות את המגדלים, ויש גם תצפית נחמדה לכיוון העיר החדשה. בתוך אחד הבסטיונים ישנו כיום אולם קונצרטים שנקרא: תליה הול (Thalia Hall). חשבתי על אפשרות ללכת לקונצרט, אבל ביום שבו התקיים הוא נשכח ממני לגמרי.

הטיילת שלאורך הביצורים
דינוזאורים בחצר המוזיאון
מוזיאון הטבע

זהו. סיימתי להעביר לעת עתה את כל מה שרציתי לספר על הטיול האחרון. זה מוזר בהתחשב בעובדה שעוד לא סיימתי לספר על בולגריה ועל נורווגיה שבהן טיילתי בסוף הקיץ ובסתיו. אני עוד לא יודעת אם קוראים לזה סיפור אהבה. זה נובע מהתלהבות, מחדוות גילוי, ומהתחושה שזה יעד שאני יודעת עליו כבר לא מעט.

אני מזמינה את המעוניינים לפנות אלי לייעוץ.

ziva.samtilev@gmail.com

יש הנחות למטיילים בתחבורה ציבורית בשל רצון לתמוך בדרך ולהשתתף במאמץ על שמירת הכדור שלנו.

משטח החלקה על קרח בכיכר הגדולה

אני מזמינה אותך להירשם כדי להתעדכן ולשמור על קשר.

רומניה בחורף

לקריאה»

הקירות בטרנסילבניה מדברים גרמנית

לקריאה»

צפייה בדובים בטבע ברומניה

לקריאה»

Facebook Comments

« הקודם
הבא »
השארת תגובה

ביטול

הי,

שמי זיוה.

'שמתי לב' החל להיכתב כמעט מעצמו באמצע 2015. כשמטיילים תמיד קורים דברים מעניינים והסיפורים מתגלגלים על הדרך. 

אני עוסקת כיום בתכנון טיולים בהתאמה אישית. אתגר מיוחד שבחרתי להתמודד עמו הוא תכנון טיולים גם למטיילים בתחבורה הציבורית.

כמו כן, אם יש לכם עסק ירוק או סיפור מעניין – אתם מוזמנים לפנות אלי.

עוד עלי קראו כאן.

Facebook
Instagram

עוד יש מפרש לבן באופק

רוצה לברוח אתי קצת אל מקומות רחוקים וקרובים, אל נופים ואל מנגינה של שפה זרה?

הצטרפו אל מועדון הקוראים של שמתי לב 

מה נוכל לעשות ביחד

  • יש לך עסק תיירות ירוק? אפשר לדבר על שיתוף פעולה
  • רוצים יעוץ לטיול הקרוב באירופה? מוזמנים לפנות אלי
  • יש לך שאלה או רעיון לשתף? אני פתוחה לשמוע

052-3741683    ziva.samtilev@gmail.com

על מה אפשר לקרוא פה

  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
תפריט
  • בית
  • מי אני
  • תכנון טיולים
  • המלצות
  • הבלוג
  • בישראל ובעולם
  • לטייל בתחב"צ
  • קשר
  • טיפים
בואו לבקר באתר הטיולוגים

כל הזכויות שמורות לזיוה רענן © samti-lev.com

Theme by CLASS - WordPress Themes
גלילה לראש העמוד

הי,
אני שמחה שהגעת לכאן ומזמינה אותך להישאר.

אני כותבת לאנשים:

  • שמחפשים השראה לטיול
  • שמתעניינים בתרבות המקומית
  • שאוהבים לגלות פינות נחבאות

שלום,

אני כותבת על המוכר והפחות מוכר. יש לי גם טיפים, ולפעמים הם לא רעים בכלל. 

שווה להישאר, לא?

ההרשמה כאן. תמיד אפשר גם לבטלה.

דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס