לפני כמה חודשים נתקלתי ברשת הפינטרסט בכמה עבודות רקמה שהותירו אותי בוהה בעיניים גדולות ובפה פעור מול המסך. חיפשתי עבודות נוספות. תחילה תהיתי האם כולן של אותה אמנית ואז התחלתי להבחין בשפות השונות של היצירה, בנושאים, בטכניקות ובאופני ההבעה השונים. |
![]() |
Willemien de Villiers, סחלב |
לא ראיתי בעבר עבודות העשויות בטכניקות של תפירה, סריגה ורקמה שיש בהן ביטוי אישי, שפה אישית, חופש מוחלט ועולם כל כך עשיר של מחשבה, של פנטזיה, של רעיונות, של הומור, מסתורין, אינטימיות, פיוט, עדינות, פראות ועוד. תמיד ידעתי שעיפרון רישום יכול להשאיר אחריו כתמים, עקבות וכתב יד. לא תיארתי לעצמי שחוט הרקמה יכול ליצור קשקוש ושרבוט (במובן הטוב). ההתפעלות שלי היא גם מהאפשרות לעבוד בחומרים רכים ולא בחומרים כגון אבן, ברונזה, פלדה או אפילו עץ. יש בזה בעיני משהו סמלי. העולם שלנו זקוק לקצת רוך וחסד.
![]() |
Melissa Zexter, פרופיל |
![]() |
Cathy Cullis |
![]() |
Tilleke Schwarz, אי אלה |
![]() |
Tilleke Schwarz, מגרש משחקים |
האמנית אומרת בראיונות שיצירתה היא מעין מפה של החיים המודרניים. ההשראה שלה היא מחיי היום-יום, מהחדשות, מחתולים, מאמנות פולקלור, מתרבות ה-samplers (רקמות עתיקות) ועוד. ההשפעות האמנותיות שלה הן מהפופ ארט, מהגרפיטי ומתנועת Fluxus שפעלה בשנות ה-60, היתה בעלת אלמנטים דאדאיסטים, דגלה ב"עשה זאת בעצמך" ובביטול הגבולות בין מלאכת יד לאמנות.
![]() |
Tilleke Schwarz, ספור את הברכות שלך |
![]() |
Willemien de Villiers, תעלומות |
![]() |
Willemien de Villiers, אישה וצב |
![]() |
Willemien de Villiers, מה שהגוף זוכר |
![]() |
Melissa Zexter, קרדינל (סוג של ציפור שיר) |
![]() |
Melissa Zexter, תלמידות בית ספר |
![]() |
Melissa Zexter, אישה עם הינומה |
![]() |
Lisa Kokin, רגע, עבודה בכפתורים |
![]() |
Lisa Kokin, ההיסטוריה של הציוויליזציה המערבית |
![]() |
Lisa Kokin, קאובוי לבן |
![]() |
Lisa Kokin, שריד |

The artist paints, embroiders and writes poetry. Her work is intimate At times she combines mixed media. She says she is particularly interested in folklore art, still life paintings, textiles, patterns, colour and poetry. She creates a series of works. Her inspiration stems from ancient artwork, museums and galleries, from day to day life, and objects she collects. Indeed, her art series themselves often seems like a collection. In her blog she displays each Monday an inspiration board she refers to as ‘Mosaic Monday’, the inspiration mosaic includes many experiences, sketches, paintings and photogrphs.
How To Write A Spring Poem
Joana Vasconcelos (Portugal)
ג'ואנה ושקונסלוש היא יוצרת יוצאת דופן בין האמניות שבחרתי. היא אינה מהאמניות היוצרות את עבודותיה על כיסא הנדנדה בביתה אלא מאלה העובדים בסטודיו ביחד עם עוזרים רבים, ממש כמו בבתי הסטודיו של הרנסאנס. עבודותיה מונומנטליות והיא זוכה להכרה רחבה בעולם ולנוכחות בולטת בהיכלי תצוגה ידועים. היא יוצרת מיצבים ופסלים העשויים מחומרים שונים, וביניהם בולטת היצירה בבד ובסריגת קרושה. אני מוצאת אותה כרלוונטית ביותר לחתום את הסדרה הזאת העוסקת בטקסטיל, כי הטקסטיל המונומנטלי שלה מתקיים במגרש של הפיסול הקנוני ומוכיח את עצמו כחומר מפתיע.
![]() |
Joanna Vasconcelos, נערה חומרית |
הנושאים שבהם עוסקת האמנית קשורים במגדר ובפמיניזם. רבות מעבודותיה הן גם פנטזיה של צבע ודמיון. העולם בשבילה הוא במת תאטרון. היא יוצרת בחללים גדולים ועבודותיה ממלאות את המרחב.
את הקריירה הבינלאומית שלה פתחה בביאנלה בונציה בשנת 2005 כשהציגה מנורת שנדלייר גדולה העשויה מטמפונים. מאז היא מציגה ברחבי העולם.
ושקונסלוש היתה לאישה הראשונה שהציגה בוורסאי. התערוכה שלה בוורסאי ב-2012 זכתה למספר שיא של מבקרים ונמנתה כאחת מחמש התערוכות הגדולות בצרפת ב-50 שנה האחרונות. העבודה בתמונה נקראת "ולקיריה".
![]() |
Joanna Vasconcelos, ולקיריה ולקיריה היא דמות במיתולוגיה הנורדית המשרתת את האל אודין. תפקידה הוא לבחור את הלוחמים הראויים ביותר לשדה הקרב וללוות אותם להיכל ואלהלה לאחר מותם. ביכולתן גם להשפיע על הקרבות, לעזור ללוחמים מסוימים ולהזיק לאחרים. הן עושות זאת באמצעות כבילת הלוחמים לשלשלאות בלתי נראות וכך מונעות מהם להילחם כהלכה. האמנית יצרה בשנות עבודתה הרבה ולקיריות. בתערוכה בוורסאי היתה גם ולקיריה מזהב. Valkyrie is a Nordic mythological female figure that serves the god Odin. Her role is to decide which soldiers die in the battlefield and which live and to transport the dead fighters to the temple of Valhalla. They can also impact the battle, assist some fighters and restrict others. They do it by tying fighters with invisible chains to affect their capacity to fight. The artist has created over her career many Valkyries; in Versailles she also presented one made of gold
Joanna Vasconcelos, ולקיריה מזהב
ההחמצה הגדולה
ושקונסלוש הציגה ב-2013 במוזיאון תל אביב, אבל לצערי לא הכרתי אז את עבודתה ולא התייצבתי לראות. בחלל המאוד מאתגר של בניין שמואל והרטה עמיר במוזיאון תל אביב היא הציגה את לוזיטנה, כלומר אישה מבני העם הלוזיטני הנחשב כאב הקדמון של האומה הפורטוגלית. בכדי לראות את היצירה בשלמותה צריך לחבר בדמיון תמונות רבות זו לזו כי העבודה נפרשת ומשתלשלת על פני רצף של כמה חללים. כל שנותר לי הוא לאכול את הלב שלא ראיתי את היצירה בעת שהוצגה במוזיאון.
ניתן לבקר בסטודיו של האמנית בליסבון. פרטים באתר של הסטודיו
*******
אולי המילה מהפכה אינה מדויקת. היא מבטאת בעיקר את הגילוי הפרטי שלי. מה שהתחוור לי הוא שאחרי כל המהפכות של המאה העשרים נותרו עוד גבולות לחצות ודרך לעשות. בשבילי זו תזכורת שבעולם האמנות תמיד יש מה לגלות ולחדש. ג'ואנה ושקונסלוש אומרת שכאמנית היא מייצגת את הקול של השבט, הקול המייצג את זמנה. בתחושה שלי הנשים הללו מייצגות קולות מאוד אותנטיים של זמננו. זהו לא קול אחד אחיד אלא קולות שונים ומגוונים, מדימויי הנשים המכונסות של קתי קוליס ועד לנשים המיתיות, הגדולות מהחיים, של ג'ואנה ושקונסלוש.
היות שקשה לקלוט כל כך הרבה בבת אחת אני מזמינה אתכם לחזור לכאן מפעם לפעם, לפתוח את הקישורים של אתרי האינטרנט ולהכיר עוד מעולם היצירה של כל אחת מהאמניות. באתרים תוכלו גם להתעדכן במידע על תערוכות צפויות, ואולי תזכו לראות את עבודותיה של מי מהן במקור.
*קטעי התרגום החסרים יושלמו בקרוב
![]() |
Facebook Comments