הריביירה הצרפתית היא אזור קלאסי להשתחרר בו מנטל האחריות על הרכב, מהמחיר הגבוה, מעומסי התנועה ומהסטרס שבנהיגה. חשוב לדעת שיש גם מגבלות. לא לכל מקום ניתן להגיע. ועדיין זה מקום נהדר לטייל בו ללא רכב אפילו מחוץ לערים. בסופו של דבר, ברוב הטיולים ממילא לא מספיקים למצות את כל האפשרויות.
הפוסט עודכן ב-20.02.25.

ניס – חושנית ומרכזית
מגיע לניס כמה מילים לפני שנמשיך.
יש הרבה ערים יפות בעולם ובוודאי בצרפת. מכל הערים שראיתי ניס היא החושנית ביותר בעיני. הפסלים בטיילת האנגלים מכריזים על חגיגה. חלקם צעקניים או פופיים (מלשון פופ ארט). שוק קור סליה הצבעוני יושב לרגלי גבעת המצודה וכשמרימים את הראש רואים את מפל המים המלאכותי הגולש ממנה.
בתי העיר העתיקה גבוהים, צפופים וצבועים בצבעים חמים כמו באיטליה השכנה, אבל לניס יש ייחוד משלה. הבניינים המקיפים את כיכר גריבלדי צבועים בצהוב בלבד. סביב חלונותיהם מצוירים קישוטים היוצרים אשליה כאילו אלה הם תבליטים אורנמנטליים עתיקים. קוראים לזה בצרפתית Trompe-l'œil. כשחושבים על זה, כמה מתאימה האשליה לאזור.
בכיכר מסנה החזיתות צבועות באדום ושבעת הפסלים דמויי הבודהה היושבים בגובה, משקיפים על העוברים ושבים ומשוחחים עם עמודי התאורה. האדום המטריף הזה והפסלים המרחפים הופכים את הכיכר לאחת ויחידה ושונה מכיכרות עיר אחרות.
צריחי הכנסיות היפים, גגות העיר האדומים, ריח הים ושפע האמנות שהעיר מכילה – כל אלה מייצרים אווירה רבת קסם.
בשתי החופשות שלי בניס יצאתי ממנה לא מעט, והרגשתי שמחה לחזור אליה שוב ושוב. ניס היא בסיס מעולה לטיולים בסביבה.


לאן אפשר לנסוע מניס?
יעדים שהרכבת מגיעה אליהם
מונקו, קאן ואנטיב
הן היעדים הראשונים שחושבים עליהם כשרוצים לצאת מניס ובהחלט בצדק. קאן בעיני היא הפחות מעניינת מהשלוש אבל איי לרין הסמוכים משדרגים את חווית הביקור בה. כך או כך, אני מרשה לעצמי לדלג עליהן בקלילות לטובת הפחות מובן מאליו. אפשר לקרוא על היעדים האלה בהרבה מקומות.
מנטון – למי שזמנו בידו שווה להגיע למנטון הסמוכה לגבול איטליה. העיר העתיקה של מנטון יושבת במדרון ההר והשיטוט בה מצריך עלייה וירידה בהרבה גרמי מדרגות, אך היא בונבוניירה של ממש. בעיר יש גם גנים, אך הם אינם במרכז העיר. ההגעה אליהם כרוכה בהליכה רבה יחסית או בקפיצה בקו פנימי.
ונטימיליה (Ventimiglia) – זו אולי ההפתעה של הפוסט הזה. ונטימיליה היא עיר באיטליה, סמוך לגבול. ונטימיליה ידועה בשוק של ימי שישי. זהו שוק מקיף וענק שגם הצרפתים נוהרים אליו בשל מחיריו הנוחים. לוונטימיליה יש עיר עתיקה היושבת על גבעה בסמוך לעיר החדשה. בין העיר החדשה לעתיקה מפריד השפך רשל הנהר רויה שהוא בית לעופות רבים, וביניהם גם ברבורים. העיר העתיקה אפורה למדי, אך דווקא הניגוד בין ערי הריביירה הנוצצות לסמטאות הצרות עם ריח התבשילים העולה מהחלונות והכביסה המתנפנפת מעל לראש היה לי מעניין. הרכבת מניס מגיעה עד ונטימיליה ללא צורך בהחלפה. תוך פחות משעה – אתם שם.

כרטיסי רכבת
כרטיסים לרכבת קונים במכונה בכניסה לתחנה או באחת האפליקציות לסמרטפון. אני ממליצה להשתמש באתר הרכבות של צרפת בגרסה של השפה האנגלית: sncf-connect. אין אפליקציה לסמרטפון אבל אפשר לעשות קיצור דרך מהאתר למסך הטלפון וזה נראה מותאם ממש כמו אפליקציה. היתרון של האתר הוא שאפשר לבדוק בו לוח זמנים ומחירים והוא מפורט ומדויק יותר מגוגל. אפשר כמובן גם לקנות בו.
לעתים יש באתר מחירים טובים יותר מאשר בקופה או במכונה. יש עוד אתרים לכרטיסי רכבות. הם מחוברים למערכת של חברת הרכבות הצרפתית והמחירים זהים, פרט לכך שהם לוקחים עמלה קטנה. באתר של החברה הצרפתית sncf אין עמלת קניה.
ואחרי כל ההסבר הזה, חשוב לדעת שבנסיעות בין ערים בריביירה המחיר קבוע או כמעט קבוע (תנודות מחיר קטנות בלבד) ואין משמעות לקנייה מוקדמת. אני מצאתי את אתר sncf ידידותי יותר מהמכונות בתחנות ובנסיעתי האחרונה (פברואר 2023) קניתי באתר זמן קצר לפני מועד יציאת הרכבת.
אם אתם מגיעים לניס מרחוק או ממשיכים מניס ליעד אחר, זה כבר סיפור אחר. במקרה הזה דווקא חשוב לקנות מראש. אכתוב על כך בהזדמנות פוסט נפרד.

רכבות תיירותיות
יש שתיים הנוסעות להרים. שתיהן צולחות אלף מ' בגובה, שזהו הישג הנדסי לא מבוטל, המרמז על הנוף המשתנה ועל העוצמות שלו.
רכבת הפלאות
האחת נוסעת אל Tende שבקרבת גבול איטליה. זהו קו תחבורה רגיל שהוא חלק ממערך הרכבות שבין צרפת לאיטליה. מטנדה יש קו רכבת הממשיך לקואנו שבאיטליה ומשם לטורינו. הנוף לאורך הדרך מרשים, אך צריך לדעת שהרכבת עוברת במנהרות רבות וזה מתסכל למדי. ניתן לרדת בחלק מהישובים בדרך, אך שימו לב שתחנת הרכבת מרוחקת מחלקם ונדרשת הליכה ברגל.
תחנת דרך שעשויה להיות מוצלחת אם לוח הזמנים מאפשר היא העיירה בריי סור רויה (Breil sur Roya). בבריי יש חברה המפעילה פעילות רפטינג וקניונינג בנהר רויה.
לפעמים, בשילוב עם קו אוטובוס 25 שבין טנדה למנטון ניתן לשלב ביקור בכפר Saorge (מרשימת אחד היפים בצרפת) או לחזור דרך מנטון.
בעיירה טנדה יש מוזאון פרהיסטורי העוסק בחרוטות הסלע שהתגלו באזור. המוזאון חדיש ומושקע מאוד אך כל הטקסטים בצרפתית בלבד. ועם זאת, יש בו חלקים שניתן ליהנות מהם ללא שפה.
יש קו אחד בבוקר שבו ניתנת הדרכה באחד הקרונות בזמן הנסיעה.
בהתנסות שלי בחורף (פברואר 2023) חוויתי יום נחמד של יציאה מהמרכזים האורבניים. אני אוהבת נסיעות רכבת ומוצאת אותן כזמן טוב לאוורור מחשבות. החלונות של "רכבת הפלאות" גדולים ומותאמים לנסיעת נוף.
הביקור בעיירה טנדה היא הזדמנות לחוות צרפת לגמרי אחרת ממה שאנחנו מכירים. הכפר נראה בהתחלה אפור ובחורף יש בו אפילו משהו מדכא, אולם התעקשות להיכנס אל הסמטאות גילתה עולם ומלואו של מעברים מקורים וגרמי מדרגות תלולים. כשמגיעים אל הכנסייה הצבעונית שבתמונה, המקושטת בציורי אשליה, זה בעיני מראה מיוחד. לתחושתי הטיול הזה מתאים יותר לקיץ כי בחורף העיירה מסוגרת מאוד. ואולי זה טיול למתקדמים. קראתי תגובות של מטיילים שחזרו מאוכזבים.

רכבת האצטרובלים
הרכבת נוסעת מניס אל דינייה לה בה (Dignes les Bains). תחנה פופולרית בדרך היא בעיירה Entrevaux שנכנסים אליה דרך שער אדיר מימי הביניים. באנטרוו יש שביל המטפס אל מבצר המשקיף על הנהר הזורם למטה. שימו לב שלרכבת יש תחנה משלה, והיציאה מניס אינה מתחנת הרכבת המרכזית של ניס. הרכבת אינה פועלת בתקופת החורף. ברכבת הזאת לא התנסיתי, ואת העיירה אנטרוו זכיתי להכיר בטיול ברכב.

תחבורה בתוך ניס ומשדה התעופה אל העיר
חשמלית מס 2
מקשרת בין שדה התעופה לעיר. היא יוצאת מטרמינל 2 ועוברת דרך טרמינל 1. היא חוצה את ניס ומגיעה עד הנמל. אם אתם מגיעים לעיר מהשדה, אפשר לבחור במלון הממוקם בקרבת הקו הזה. בביקור האחרון שלי בניס לנתי ב-Hotel Apollinaire הנמצא ממש קרוב לתחנת החשמלית Durandy. במרכז ניס החשמלית הופכת לתת-קרקעית, כמו מטרו. תחנות "ז'אן מדסין", "דורנדי" ו"גריבלדי" הן חדישות ויש בהן מעליות.
עוד מנפלאותיו של קו החשמלית הזה: אם אתם בעיר עם ילדים, ניתן לנסוע אתו לתחנת Parc Phoenix. זהו פארק גדול בקרבת שדה התעופה ובו גן גדול מלא בצמחיה, ברכות מים ואגמים המשלב בתוכו מעין גן חיות, בדגש על בעלי חיים קטנים מרחבי העולם (לא פילים וג'ירפות). במקום יש גם מוזאון לאמנות מאסיה.
.
חשמלית מס 1
מאוד שימושית למי שלן בקרבת תחנת הרכבת המרכזית ורוצה להגיע אל כיכר מסנה, טיילת האנגלים או העיר העתיקה (או להפך). כמו כן, מתחנת Vauban שבקו זה יוצאים אוטובוסים ליעדים אטרקטיביים בסביבה.
.
אוטובוס מס 5
עולה מהעיר אל גבעת Cimiez המאוד מומלצת שבה נמצאים מוזאון שגאל ומוזאון מטיס (בתחנות שונות בקו). האחרון נמצא בסביבה יפה ובה חורשת זיתים עתיקה, מנזר וגן יפה השייך למנזר. בחורשת הזיתים יש מתחם טרמפולינות, נדנדות ובילוי לילדים צעירים. תשתמשו בגוגל כדי לדעת באיזה תחנה לתפוס את האוטובוס.
הסבר על כרטיסי התחבורה בהמשך.


קווי אוטובוס בין-עירוניים שימושיים
בעיני, מה שמעניין בריביירה זה הגיוון. סבך הסמטאות ובתי האבן בכפרים ההרריים מהווים ניגוד מוחלט לאווירה של המלונות הגדולים, הטיילות והיכטות הנוצצות. ההרים באזור הזה צומחים כמעט מהים והנוף משתנה במהירות ברגע שמתרחקים טיפה מקו החוף. באביב ובסתיו הטבע ממש קורא לצאת למרחבים.
הנה כמה הצעות. הסבר על קניית הכרטיסים בהמשך:
קו 15 הנוסע לעיירה St Jean Cap Ferrat
ניתן לנסוע אתו לעיירה וילפראנש הצבעונית (Villefranche-sur-Mer) הסמוכה לניס או לסט ז'אן (St Jean Cap Ferrat). העיירה הזאת, סט ז'אן, היא בסיס מצוין לטיולים ברגל בחצי האי קפ פרה. סט ז'אן היתה בעבר כפר דייגים. במאה ה-19 גילו אותה בעלי הממון שמילאו אותה בווילות נאות. כיום כל המרחב של חצי האי הוא מופת של שילוב בין טבע לשכבות היסטוריות שונות. אפשר לבקר בווילה אפרוסי דה רוטשילד וגניה היפים, לטייל בשביל החוף של חצי האי (Sentier du Littoral) ולבקר בווילה קרילוס (יש תחנה לווילה קרילוס) שנבנתה בהשראת מחקר על הווילות היווניות העתיקות. האוטובוס יוצא מתחנת Lycee Massena בניס הנמצאת בטיילת פיון (Promenade du Peillon).
.
קווים 9 ו-21 נוסעים אל מרכז הקניוןת הפופולרי פוליגון – Polygone Riviera
אוטובוס 21 יוצא מתחנת Grand Arenas הנמצאת קרוב לשדה התעופה. אוטובוס 9 יוצאת מתחנת Parc Phoenix הסמוכה אף היא לשדה התעופה. אל שתי התחנות מגיעים בקו החשמלית מס 2. זה נשמע אולי מורכב, אך זה פשוט. החשמליות זמינות מאוד. גם לתחנות מוצא אחרות בתוך ניס יש להיעזר לפעמים בחשמלית כדי להגיע.
קו 9 לוואנס – Vence
חלק מהאוטובוסים של קו 9 ממשיכים אל העיירה Vence. אם ברצונכם לנסוע לוואנס בעזרת הקו הזה ודאו שבשלט בחזית כתוב Halte Routière – שמה של תחנת היעד בוואנס.
.
קו 82 הנוסע לכפר Eze ול-Plateau de la Justice
בפלטו דה לה ג'סטיס יש פארק טבע היושב בהר, גבוה מעל אז. האוטובוס עובר דרך אז ואפשר לשלב בין היעדים. האוטובוס יוצא מתחנת Vauban (הגעה בחשמלית מס 1)
.
קווים 602 (לשעבר 112) ו-605 אל אז ומונקו
קו 602 נוסע מניס אל הכפר האטרקטיבי Eze וממשיך אל מונקו. תחנת המוצא של האוטובוס בניס היא תחנת Vauban שמגיעים בקו החשמלית מס 1. הקו אמנם דליל, אבל אם מכירים את לוח הזמנים אפשר לתכנן את סדר היום. אפשר להמשיך למונקו ולהיעזר לצורך זה בלוחות הזמנים של קו 602 וגם של קו 605 הנוסע בין אז למונקו. ממונקו ניתן לחזור לניס ברכבת או באוטובוס מס' 607
.
קו 607 (לשעבר 100) – קו האוטובוס שבין ניס למונקו
הקו פעיל בתדירות גבוהה. נקודת המוצא של האוטובוס בניס היא Square Normandie Niemen שאינה קרובה לתחנת חשמלית כלשהי וטיפה מרוחקת ממרכז העיר, אבל אפשר לעלות על האוטובוס בתחנת Port Lympia – התחנה שבנמל.
הנסיעה בקו ארוכה מאשר ברכבת אך הדרך מאוד יפה. הקו אטרקטיבי מפני שיש לאורכו הרבה תחנות ששוות עצירה וניתן לבלות בתחנות אלה יום מלא. מכיוון ניס למונקו אפשר למנות את העיירה הצבעונית Villefranche sur Mer ומיד לאחריה את Beaulieu-sur-Mer. מתחנת בוליו ניתן ללכת ברגל אל וילה קרילוס היפהפייה. תחנה יפה נוספת היא ב-Roquebrune cap Martin. שם ניתן לטפס אל המבצר ואל הכפר העתיק או לטייל לאורך שביל החוף של חצי האי קפ מרטין.
.
קווים 603 ו-604 – לה טורבי והלאה
שני הקווים נוסעים מניס (תחנת Vauban, הגעה בחשמלית מס 2) אל העיירה לה טורבי וממשיכים ממנה אל הכפר העתיק Peille או אל מונקו.
לה טורבי היא עיירה מתוקה שנמצאת בקורניש העליון – כביש הנוף הגבוה ביותר במערכת הכבישים שבין ניס ומונקו. לעיירה הקטנה לה טורבי יש עיר עתיקה קטנה ויפה, וכן פארק ובו מונומנט רומי בשם "טרופה ד'אוגוסט" (Trophee d'Auguste) שממנו יש תצפית מרשימה לכיוון מונקו. לה טורבי היא נקודת מוצא לטיולים ברגל. הנה דוגמה למסלול יפהפה.
הכפר פיי (Peille) הוא כפר עתיק יפה היושב בהרים. בגלל דלילות הקו בלתי אפשרי לשלב יעדים, אך ניתן לבקר באחד מהם.
עוד קווי אוטובוס שימושיים
קו 655 הנוסע בין העיירה קניה סור מר לכפר סט פול דה ואנס ולעיירה ואנס
האוטובוסים יוצאים בתדירות גבוהה: אחת לחצי שעה ובימי ראשון אחת לשעה. משך הנסיעה בין שני קצוות הקו – קצת למעלה מחצי שעה. ניתן להספיק לבלות ביום אחד בשני יעדים מתוך השלושה.
הכפר העתיק סט פול הוא אחת הפנינים של הריביירה. במאה העשרים הוא היה אבן שואבת לאמנים ובינהם גם שגאל אשר קבור בכפר. הכפר יושב כמו כתר בראש גבעה, מוקף בחומה שממנה מתגלה הנוף היפה של הגבעות מסביב.
קרוב לכפר נמצא מוזאון Fondation Maeght הנפלא המכיל חלק סגור וחלק פתוח ובו אוסף פסלים גדול של חואן מירו ושל אמנים נוספים.
בוואנס (Vence) יש עיר עתיקה חיננית מאוד, נוף יפה וקפלה אחת משגעת, צבעונית ושמחה שעיצב מטיס באמצע המאה הקודמת. הקפלה נמצאת במרחק כמה מאות מ' מהעיר העתיקה. ניתן להתחיל את היום בוואנס ולהמשיך אל סט פול או להפך. בטיול אביב הלכתי ברגל בין שני היעדים. הדרך מוואנס יורדת תחילה דרך הווילות של העיירה וממשיכה דרך היער אל ערוץ עם מים זורמים. כדאי לנצל את האפשרות הזאת בסתיו ובאביב. בקשו הסבר על המסלול ב"טוריסט אינפו" של ואנס.
מי שמעדיף לנצל ביום הזה את הסצנה הכפרית יכול לעצור בקולה סט לו במקום בעיירה ואנס.
.
קו 650 (לשעבר 500) לגראס
נוסע קצת לאט אבל מגיע כעבור שעה ומשהו. אפליקציית הרכבת sncf-connect מציעה לפעמים שילוב של רכבת ואוטובוס. יתכן שלפעמים זה יותר משתלם.
ומה עם אנטיב וקאן?
יש קווי אוטובוס גם אל אנטיב וקאן, אך הנוף בדרך הוא אורבני, חסר ייחוד, והאוטובוס עוצר בתחנות רבות. לפיכך, בקווים האלה ההמלצה החד-משמעית היא על הרכבת ולא על האוטובוס למרות שהנסיעה באוטובוס חסכונית יותר.

לוחות הזמנים של האוטובוסים
חברת האוטובוסים היא Lignes d'Azur
כאן אפשר לראות את הקווים ולוחות הזמנים
אפשר לראות את לוח הזמנים גם בפורטל התחבורה (רכבות ואוטובוסים) של מרחב הדרום
גלגלו את העמוד שנפתח. למטה יש תפריט לכל מחוזות המשנה של המחוז הגדול "פרובנס וחוף התכלת" כנסו אל התפריט של Alpes Maritimes וחפשו שם ופתחו את הכיתוב Lignes PROXIMITE
בקישור הזה נמצאים גם לוחות הזמנים של קווי האקספרס משדה התעופה אל מונקו, קאן ואנטיב. חפשו אותם בתפריט: Lignes EXPRESS.
בקישור יש הפניה גם לרכישת כרטיסים בסמרטפון, אבל ניתן לקנות כרטיסים גם בשטח (הסבר בהמשך).

כרטיסי אוטובוס
מחיר כרטיס לנסיעה אחת בחשמלית או באוטובוס במטרופולין של ניס הוא 1.70 אירו.
אבל יש כל מיני הסדרי נסיעה: כרטיס יומי (7 אירו) ושבועי (20 אירו), כרטיס חשמלית + אוטובוס לואנס או למונקו וכן כרטיס רכבת + חשמלית ואוטובוס לשני יעדים אלה.
.
Ma Carte
החל מיולי 2023 חברת התחבורה של ניס והאזור החליפה את כרטיסי הניר הישנים בכרטיס דיגיטלי נטען שנקרא: Ma Carte. הכרטיס עצמו עולה 2 אירו. זהו תשלום חד פעמי. את הכרטיס ניתן לטעון שוב ושוב. רצוי לטעון ביותר מנסיעה אחת אך לא בנסיעות רבות מדי. תמיד אפשר להוסיף.
.
איפה קונים את הכרטיס?
אפשר אצל נהג האוטובוס. תגידו לו שזו הנסיעה הראשונה שלכם באזור.
אפשר לקנות בסוכנות של חברת Lignes d'Azur הנמצאת במרכז העיר בכתובת: 33 boulevard Dubouchage.
ואפשר להיות דיגיטליים עד הסוף ולקנות באפליקציה של חברת התחבורה.
.
איפה טוענים את הכרטיס?
במכונות שבתחנות החשמלית, בסוכנות הנסיעות שברחוב Dobouchage 33 ובאתר האינטרנט.
.
בסוכנות שברחוב דובוצ'אג' תוכלו להתעניין גם בלוחות הזמנים ובאוטובוסים מיוחדים, למשל "אוטובוסי השלג" בחורף – 100% Niege – היוצאים להרים (ומספריהם 90, 91 ו-92). לוח הזמנים שלהם מאוד מוגבל, העלות 6 אירו ויש להזמין מקום מראש, אך הם מותאמים למי שרוצה לצאת ליום סקי מהבוקר ועד אחר הצהרים
יעדים נוספים מחוץ לניס
יש עוד הרבה יעדים שניתן לנסוע אליהם באמצעות תחבורה ציבורית. בכל הערים שנוסעים אליהן ברכבת יש אפשרויות של קווי המשך באוטובוס. זה נשמע אולי מסובך אך החלפה אחת של קו תחבורה זה עניין של מה בכך אם לוחות הזמנים מסונכרנים.
באתר הרכבות של צרפת בגרסה באנגלית ניתן לחפש את מסלול ההגעה לכל יישוב ואתר תיירות. האפליקציה תראה את המסלול. אין אפשרות לקנות באתר את מלוא המסלול אלא רק את הקטע של הרכבת, אבל לצורך המידע זה מספק. אפשר למצוא את המידע הזה גם בגוגל.
חפשו את מה שמעניין אתכם. לא הזכרתי כאן כלל את הפארקים לילדים אבל אל חלקם ניתן להגיע באמצעות התחבורה. באתרי האינטרנט של היעדים יש לרוב פירוט של דרכי ההגעה ברכב או בתחבורה הציבורית.
טיול ממש נחמד הוא אל אחד מאיי לרין הסמוכים לחופי קאן. פשוט הולכים מתחנת הרכבת אל הנמל, קונים כרטיס ושטים. אפשר כמובן למצוא את לוח הזמנים ברשת. בקיץ יוצאות הרבה מעבורות. בחורף – פחות, ועדיין ניתן לשוט, לטייל ברגל בין יערות האקליפטוס והאשוח אל מול נוף הריביירה. בטיול אביב בחרנו בשביל המוביל אל האגם שבקצה האי. אפשר גם לבקר במוזאון הימי ולבלות במסעדה. בקיץ אפשר לבלות בחופים.

לא לכל מקום אפשר להגיע ברכבת או באוטובוס
למרות שאני אוהדת של התחבורה הציבורית אני נאלצת להודות שהיא מוגבלת. למשל, אל הקניונים הגדולים של האזור – לו, ורדון, ציאן ודלואיס – לא ניתן להגיע בתחבורה ציבורית, וגם אם יש דרך להגיע לא ניתן לטייל לאורכם. טיילתי בריביירה בתחבורה ציבורית, אך אל הקניונים הגעתי ברכב בטיול אחר. רוב המטיילים מגיעים לאזור פעם אחת ולא יותר.
הפתרונות הם:
להצטרף אל סיור יום מאורגן.
לטייל עם נהג- מדריך
שני הפתרונות אינם זולים אבל כשמאוד רוצים משהו לפעמים זה שווה.
.
דוגמאות לסיורים מאורגנים:
קניון ורדון, קסטלן, מוסטייה סט מארי והאזור הכפרי
.
נהגים ישראלים שמתגוררים בריביירה וזוכים להמלצות חמות:
ערן בלחוביץ' – אפשר ליצור קשר דרך קבוצת הפייסבוק שלו:
רן פסקל – 0033-78111-3899 (צרו קשר בווטסאפ)
ולסיום כל הסיומות – עוד כמה תמונות מהאזור הססגוני הזה, וגם הזמנה:
אני מזמינה אתכם לפנות אלי ליעוץ. במפגש פנים אל פנים בזום (או בתכנון מלא, אם תעדיפו) תמיד יש מה להוסיף, טיפים לתת ואפשרות ליצור דיוק בתוכנית.
זיוה: 052-374-1683
ziva.samtilev@gmail.com




hi, is there any chance for another post bout Monaco?
הי. אני שמחה לשמוע שיש ביקוש. אם את מבקשת, בהחלט אכין פוסט בקרוב. חשבתי שזה ( https://samti-lev.com/%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7%95/) מספיק, אבל באמת יש מקום לפרט יותר.
שלום זיוה,
ראשית, תודה על הכתבות הנהדרות והמושקעות שלך. כרגע אני מתעניין בריביירה הצרפתית, לקראת נסיעתנו לשם. אני מבקש להעיר על קישורים שלא עובדים בכתבה של: "טיול בתחבורה ציבורית בריביירה הצרפתית" בפרק: טיפים לנסיעות באזור הריביירה.
הקישורים שלא עובדים הם: כמה אפליקציות & כרטיס פרנש ריביירה & Tram2 & לוח זמנים של טראם 2
בברכה,
דוד בן הרוש
דוד, תודה רבה וסליחה על התגובה המאוחרת. אעדכן את הפוסט. זה לוקח לי זמן