איך מתכננים מסלולי הליכה?

יש יעדים שהמידע עליהם רב. לדוגמה, ברוב יעדי האלפים יש שפע של רכבלים, ובאתרי האינטרנט שלהם אפשר למצוא מפות פנורמיות ובהן מסלולי הליכה שאפשר ממש לדמיין בעזרת העיצוב הברור והנגיש של המפה. הם מסווגים לפי דרגות קושי, וניתן להבין בבירור באיזה תחנת רכבל יוצאים לדרך ואיפה המסלול מסתיים. יש המלצות של מטיילים ומידע הזורם בקבוצות הפייסבוק.
אבל לא בכל יעד זה כך. מה ניתן לעשות ביעדים שהטבע בהם הוא הכוכב, וברור שהאפשרויות רבות ורק המידע חסר?
דרך טובה היא להיעזר בלשכות המידע לתיירים. שם ניתן לקבל את המידע המהימן ביותר. אבל את זה עושים כשכבר נמצאים בשטח, ומה עושים אם רוצים להכין כמה אפשרויות מראש?
יש כמה אפליקציות שעוסקות בכך. יש להן גם גרסאות למסך גדול המאפשרות לתכנן בבית. בתכנון מרחוק יש לכתוב מהו היעד. כשאנו בשטח האפליקציות מזהות היכן אנו נמצאים ומציעות מסלולים שניתן למיין ולדעת האם הם מעגליים או קוויים, מה דרגת הקושי שלהם, מה האורך ומהו זמן ההליכה המשוער. יש גם חוות דעת של מטיילים. האפליקציה גם מלווה בשטח, בדיוק כפי שאנו מנווטים בוויז או בגוגל לצורכי נסיעה או ניווט בעיר.
.
נעזרתי בעבר ב-Wikiloc. היא מאפשרת לעקוב אחר המסלול בשטח כפי שאנו עוקבים אחר מסלול עירוני בגוגל. צריך רק לדאוג שהבטרייה תהיה מלאה ולקוות שתהיה קליטה או לעבוד באוף-ליין.
להלן כמה אפליקציות. 
Alltrails
Outdooractive
komoot
וכאמור גם Wikiloc
.
אני מניחה שלכל אפליקציה צריך פשוט להתרגל. חלקן בתשלום. אני מקווה שיהיו לי תובנות נוספות בעתיד.

.

לפעמים, השילוב בין השיטות הוא הטוב ביותר. כשטיילנו בחבל טירול באוסטריה הייתי מצוידת ברשימה עם שלל של מסלולים שתכננתי מראש, אבל כמה ימים לפני כן ירד שלג כבד. נעזרנו בשירות של לשכת התיירות בסולדן כדי לדעת איזה מסלולים מתאימים בעבורנו בתנאים האלה.

עמק אוטלדלן, נורווגיהנורווגיה
פארק לאומי ברכטסגדן, גרמניה
זגוריה, צפון יוון