שלום,
שמי זיוה רענן, ואני
מכורה למילים, אוהבת צליל של שפה זרה, עקבות של מורשת, מים מפכפכים בפלג הנחל ושיטוט חסר מטרה ברחוב.
מתפעלת מאמנות, סקרנית לתרבות המקום, מתלהבת משלג ביער בחורף, אוספת מפות, מחויבת לתיירות חברתית, אחראית, אקולוגית או איך שתרצו לקרוא לה.
שמתי לב
את שמתי לב – הבלוג – פתחתי באמצע 2015 מסקרנות ומרצון באתגר חדש. הכתיבה שולחת אותי ללמוד עוד בכדי להבין דברים שפגשתי במהלך הטיול. הכתיבה מחדדת את החושים שלי כמטיילת והופכת אותי ל"ציידת סיפורים".
לאחר כמה שנות פעילות בבלוג הרגשתי צורך באתגר נוסף ובחרתי לספר על אפשרויות הטיול בתחבורה ציבורית, לשתף בחוויות ולעודד מטיילים לאמץ דרך זו.
הנושא צמח מתוך צורך שלי ומתוך קשר לערכים שעליהם מבוסס הבלוג: החיבור לתרבות המקומית והצורך בהפחתת טביעת הרגל שלנו כמטיילים.
תכנון טיולים בהתאמה אישית ויעוץ
אני נותנת שירות גם למטיילים ברכב. כל מטייל יכול לבחור כיצד לטייל.
אני מתמקדת באירופה. רבים לא יודעים אבל גם אירופה עשויה להיות מאוד אקזוטית במובן הזה שיש בה מגוון אדיר של תרבויות ונופים. יש בה ערים כמו פריז ורומא ויש בה מקומות שכוחי אל. אפילו בתוך המדינות עצמן ניתן לחוות שפות שונות, אזורי נוף שונים זה מזה ומנהגים של מיעוטים. הרי אנחנו רואים את זה אפילו בארץ הקטנה שלנו.
משהו עלי כמטיילת:
עם השנים אני משתדלת לקצר מרחקי נסיעה, אם זה ברכב ואם בתחבורה הציבורית. אני מאמינה שהטיול האטי המתמקד במעט, מאפשר לראות ולחוות הרבה, ומאמינה גם בסגולותיו בהיבט של הקיימות. הטיול האטי מאפשר לטייל במסלולים צדדיים וחווית הגילוי במקומות האלה משמעותית יותר. אבל סגנון הטיול הוא כמובן עניין אישי ואני מתאימה את התכניות בהתאם לטעם של הפונים אלי.
שיתופי פעולה עם עסקי תיירות ירוקים
אני שמחה לשתף פעולה עם אתרים ועסקים שאני מתחברת אליהם ומוצאת בהם ערך מוסף. אם אתם בעלי עסק בתחום התיירות ויש לכם סיפור מעניין או חיבור מיוחד לסביבה ולתרבות המקומית – אתם מוזמנים לדבר אתי.
דוגמה לשיתוף פעולה: החבר הכי טוב של הישראלים באמסטרדם
ועוד קצת על טיולים בתחבורה ציבורית
תכנון טיולים בתחבורה ציבורית הוא דבר חשוב בעיני, כי הזכות לטייל, לגלות, להתפעל, להתמודד עם האתגרים שהטיול מציב, לחוות חוויות ולהתרגש מגיעה לכול.
הגעתי אל הנושא הזה מזה מסיבות פרקטיות. בהמשך למדתי ליהנות מהנסיעות בתחבורה הציבורית וגיליתי את ערכן של החוויות הנאספות דווקא באוטובוס או ברכבת:
תושבי הכפרים ברומניה שעלו וירדו מהרכבת הנוסעת לאטה, מאוד לאטה, וישבו על הרצפה בפינת הקרון;
תודעת השירות המדהימה ביפן ולאחרונה גם באנגליה, ולעומת זאת, החוויה המוזרה של הנסיעה באוטובוס בדרך מבייג'ין לחומה הסינית. פרט לנהג היה שם עובד נוסף שישב באחורי האוטובוס, ומדי פעם היה קורא בקול רם קריאות שלא הבנו את פשרן;
הקלות של הנסיעה בהולנד;
הישיבה במרומי הקומה השנייה בקווי האוטובוס הנפלאים של צפון אנגליה;
טיולים נהדרים ברגל בריביירה הצרפתית ובאנגליה שהתאפשרו בעזרת קווי תחבורה;
כל החוויות האלו מוסיפות רובד לטיול ומפחיתות את תחושת הזרות שבבועה התיירותית.
תוסיפו לזה את השחרור מהנהיגה ואת החופש לבהות בחלון. ולא פחות חשוב: התחבורה הציבורית מפחיתה את מספר המכוניות בכביש. כל אלו הן סיבות מצוינות לנסות לפעמים את הדרך הזו או לשלב אותה בטיולים שלנו.
גם כשמטיילים ברכב אפשר לתת לו לנוח מדי פעם ולנצל קו תחבורה מקומי ליום טיול. זה כיף. אם עוד לא ניסיתם אני משוכנעת שרבים מכם יתאהבו בקונספט לאחר שינסו. זה יכול להיות גם קו שייט. הרעיון והאתגר הם להשבית את הרכב ליום אחד.
לפעמים אני יוצאת לבקר בקנים של אחרים
עולים על הפסים – עוברים לטייל בתחבורה ציבורית, כתבה שלי ברשת 13
קוסטה בראווה – רצועת החוף היפה והפראית של קטלוניה, כתבה שלי ברשת 13
טיול באיים הקיקלדיים, כתבה שלי ברשת 13
פרובנס בתחבורה ציבורית, פוסט שכתבתי לוואו פרובנס – הבלוג של נורית גאון
על סטוריטלינג ובלוגינג, פוסט שכתבתי לבלוגריסטית – יונית צוק.
קמפינג בצמרות העצים בפואטו שארנט בצרפת, פוסט שכתבתי לפרנקופילים אנונימיים של צבי חזנוב
בלוגרי טיולים מסכמים שנה של חוסר ודאות, כתבה ב-ynet בהשתתפותי. הכתבה נכתבה בסוף קיץ 2021 (לקראת חגי תשרי).
עד שנחזור, עוד כתבה ב-ynet בהשתתפותי. הכתבה נכתבה בתקופת הסגרים של 2020.
לאן נמשיך מפה?
דבר ראשון לדפדף בדפי הבלוג ולבחור פוסטים שמסקרנים אתכם כי הכתיבה והעריכה הם המניע המרכזי לכל העשייה שלי. לא משנה מהו הנושא, אם זו חוויה אישית, יומן טיול, נושא שבחרתי לחקור או פוסט שכתבתי במסגרת שיתוף פעולה עסקי, תמיד חשוב לי שיהיה מעניין ומוגש יפה. אני מקווה ששמתי לב יהפוך לך לבית שחוזרים לקרוא בו מפעם לפעם,
וכמובן אשמח לקבל פניות בכל אחד בתחומי העיסוק שהצגתי כאן.
הבלוג (כל הפוסטים)
052-3741-683
ziva.samtilev@gmail.com